Cumartesi Anneleri, 802'nci haftada Ferhat Tepe için adalet istedi

Cumartesi Anneleri, 802'nci hafta açıklamalarında 27 yıl önce gözaltında kaybedilen ve daha sonra cenazesi bulunan Ferhat Tepe için adalet istedi.

08 Ağustos 2020 10:41
Paylaş

Cumartesi Anneleri, 27 yıl önce gözaltına alınarak kaybedilen ve daha sonra cenazesi bulunan Özgür Gündem Gazetesi'nin Bitlis muhabiri Ferhat Tepe için adalet talebinde bulundu. Ferhat Tepe'nin annesi Zübeyde Tepe, “Galatasaray bizim çocuklarımızın mekanıdır, oradan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Cumartesi Anneleri, 802'nci hafta basın açıklamalarını koronavirüs salgını dolayısıyla sosyal medya üzerinden yaptı. Cumartesi Anneleri 802'nci haftada, 28 Temmuz 1993 tarihinde gözaltına alınarak kaybedilen ve daha sonra cenazesi bulunan Özgür Gündem Gazetesi'nin Bitlis muhabiri Ferhat Tepe için adalet talebinde bulunarak faillerinin yargılanmasını istedi.

"BİZDEN FİDYE İSTENDİ"

Ferhat Tepe’nin babası İshak Tepe, oğlunun devletin kurduğu ve desteklediği çeteler tarafından kaçırıldığını belirterek "Onu aramaya başladık. İl emniyet müdürlüğüne, Bitlis Valiliğine, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunduk. Bana bir telefon geldi, telfondaki kişi ‘Bana bir milyar verin’ dedi. Hem fidye istedi hem de mensubu olduğum partiyi kapatmamı istedi. Ben de oğlumun sesini duymak istediğimi söyledim fakat ‘Bir daha aramayacağım’ dedi ve telefonu kapattı. Bütün ilgili yerlere bu telefon kayıtlarını gönderdim. Dava 20 yıl sürdü, buna rağmen devlet bu katillerin ifadelerini hiç almadı” dedi.

"KORKMAZ TAĞMA HÂLÂ MAHKEMEYE ÇIKARILMADI"

Ferhat Tepe’nin annesi Zübeyde Tepe ise, oğlunun katilinin Korkmaz Tağma olduğunu ifade ederek "Bizim çocuklarımız o kaçırtıp öldürmüştür. Zaman Gazetesi yazarıydı, hâlâ da mahkemeye çıkarılmamış ve ifadesi alınmamıştır. Galatasaray bizim çocuklarımızın mekanıdır, oradan vazgeçmeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

ADALETSİZLİK DUVARINA ÇARPTI

Ferhat Tepe’nin kardeşi Ayşe Tepe Doğan da zaman aşımına uğrayan davanın adaletsizlik duvarına çarptığını söyledi. Ayşe Tepe, "İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz. Ferhat’ın katili Tuğgeneral Korkmaz Tağma yargılanıp cezalandırılana kadar davamızdan, kayıplarımızın mekanı olan Galatasaray’dan, hak hukuk arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Vatandaşın sağlık durumunu bilmeden ilaç başlatmak doğru mu?

SONRAKİ HABER

İsveç tekeli Scania 5 bin çalışanı işten atma kararı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa