08 Ağustos 2020 04:47

Beyrut'a destek iddiasıyla yapılacak uluslararası konferansa Trump da katılacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Paris'te düzenlenecek Lübnan'a destek konferansına katılacağı belirtildi.

Fotoğraf: EPA-EFE/Jim Lo Scalzo/AA

Paylaş

Lübnan halkı patlamanın açtığı yaraları sarmaya çalışırken Paris’te ‘Beyrut'a destek’ adı altında çeşitli devlet temsilcilerinin katılımıyla bir konferans düzenlenecek. Lübnan Cumhurbaşkanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ı telefonla aradığı ve taziyelerini sunduktan sonra Paris'te düzenlenecek konferansa katılacağı belirtildi.

Açıklamada, Avn'ın, Trump'a Beyrut'taki patlamada yaşanan can ve mal kaybına ilişkin bilgi verdiği kaydedildi.

Görüşmeye ilişkin Avn'ın "Lübnan'da toplumsal ve güvenlik istikrarının korunması için Washington ile birlikte çalışmaya ve kalkınma yolunda iş birliğine ihtiyacımız var" dediği birçoğu uygulamaya konan reformların devam ettiği yolsuzlukla gerçek bir mücadelede birlikte işbirliğini ümit ettiklerini dile getirdiği ifade edildi.

MACRON'UN ZİYARETİ İLE MÜDAHALE TARTIŞMASI BAŞLADI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Lübnan ziyareti, eleştiri ve tartışmaları beraberinde getirmişti. Macron, eleştirilere "Fransa rolünü oynamazsa Lübnan’ın iç işlerine Türkiye, İran, Suudlar karışır" diyerek yanıt vermişti. Paris'te yapılacak konferansın yardım için mi yoksa Lübnan'a müdahale için mi yapılacağı tartışma konusu.

NE OLDU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Başkent Beyrut'ta yaşanan şiddetli patlamadan en çok etkilenen limana yakın yerleşim yerlerindeki enkazlar, gönüllülerin yardımlarıyla kaldırılmaya çalışılıyor.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 154'e yükseldiğini, yaralı sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu açıklamıştı.

Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bulgaristan’da hükümet karşıtı protestolar 'adalet ve demokrasi' talebiyle sürüyor

SONRAKİ HABER

Manisa'da fabrika yangını 4 saatte sürdürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...