Belediye-İş üyeleri silahlı saldırıyı protesto etti

İstanbul Avcılar’da Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Savaş Doğan’a gerçekleştirilen silahlı saldırı Belediye-İş üyeleri tarafından protesto edildi.

07 Ağustos 2020 13:58
Paylaş

Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Savaş Doğan’a yönelik silahlı saldırı Avcılar’da yapılan eylemle protesto edildi.

Marmara Caddesi girişinde Avcılar belediyesi işçilerinin katılımıyla yapılan eylemde konuşan Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, yaşanan olayı şöyle aktardı: “Veysel Öztoprak ve yakın çevresi, Savaş Doğan’ı telefon mesajlarıyla, sosyal medya paylaşımlarıyla ölümle tehdit etmiştir. Bütün ölüm tehditleri kayıtlıdır. Sendikamızın girişimleriyle bu tehditlere karşı 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı alınmıştır.

Şehir eşkıyası Veysel Öztoprak, 19 Temmuz Pazar gece yarısı Savaş Doğan’ı tekrar telefonla arayıp bir kez daha ağıza alınmayacak küfürlerle tehdit edip Kıvırcık Ali Parkına konuşmaya çağırınca Savaş Doğan da yanındaki bir arkadaşıyla parka gitmiş, gider gitmez silahlı saldırıya uğramıştır. Kalabalık şehir eşkıyaları, Savaş Doğan’ın öldüğünü düşünüp bırakıp gitmişleridir. Bu alçaklığı, bu kalleşliği bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bir insana karşı, pusu kurarak, öldürmeye yönelik silahlı bir saldırı karşısında sessiz kalanlar da, unvanları, makamları ve mevkileri ne olursa olsun bu saldırının ortaklarıdır. İşçiyi işçiye vurduran, sınıfın düşmanıdır ve asla sendikacı olamaz.”

GENEL-İŞ’TEN KINAMA YOK

Saldırıyı yapanların Genel-İş Sendikası adına faaliyet yürüttüğünü hatırlatan Özdemir, Genel-İş Sendikasını silahlı saldırıya sessiz kalmakla eleştirdi: “Savaş Doğan’a yönelik silahlı saldırının yapılmasından bu yana neredeyse on beş gün geçti. Halen ses soluk yok. Kimden mi? Tabii ki, bu saldırıyı azmettiren şehir eşkıyası Veysel Öztoprak’ın üyesi, yöneticisi olduğu DİSK/Genel-İş Avrupa Yakası 2 No’lu Şubeden, Genel Merkez delegesi olduğu DİSK/Genel-İş Genel Merkezinden. Ne bir kınama, ne de bir geçmiş olsun.”

BELEDİYE YÖNETİMİ YAŞANANLARA GÖZ YUMDU

Belediye yönetimini de işçiler arasında oluşan huzursuzluk karşısında sessiz kalmakla eleştiren Özdemir. “Sendikamız Belediye-İş; işyerinde huzursuzluk yaratan, işçiler üzerinde baskı kurmaya çalışan, iş barışını bozan, bu çapulcu takımı konusunda Avcılar Belediye Başkanını ve yönetimini defaten uyardı. Ancak, ne yazık ki bu silahlı saldırı olayı yaşanıncaya kadar belediye yönetimi siyasi baskılar nedeniyle tavırsız kaldı, sessiz kaldı. Adeta yaşananlara göz yumdu” diye konuştu.

SENDİKAMIZ YETKİLİ SENDİKADIR

“Avcılar Belediyesinde sendikal rekabet var diyenler doğruyu söylemiyor” diyen Özdemir şöyle devam etti: “Avcılar Belediyesi’nde ‘sendikal rekabet’ yoktur. Bu yaşananlar bir sendikal tartışma değildir. Sendikamız Avcılar Belediyesi’nde örgütlü ve yetkili sendikadır. Yani Avcılar işçisi, Belediye-İş Sendikasına ‘Benim adıma sözleşme yap’ diye yetki vermiştir. Nitekim sendikamız Belediye-İş, Avcılar Belediyesi’nde yetkili sendika olarak kısa bir süre önce de 3 yıllık bir toplu iş sözleşmesi imzalamıştır. Hiç kimse bizden işçilerin birliği bozan, baskı ve tehditle işyerinde huzursuzluk çıkaran, şiddet uygulayan bu şer odakları karşısında, elimizi kolumuzu bağlayıp oturmamızı, sessiz ve tepkisiz kalmamızı beklemesin.” (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Fabrikada forkliftin altında kalan işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kadın cinayetinin bahanesi yine tanıdık: Tartıştık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...