07 Ağustos 2020 11:19

16 yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan sanık serbest bırakıldı

16 yaşındaki N.D’yi cinsel istismara maruz bırakan Birol K, serbest bırakıldı, yakınları “Evinizin önünde davul çalacağız” diyerek N.D’nin ailesini taciz etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Antalya'da 16 yaşındaki N.D, annesinin kuzeni 44 yaşındaki Birol K.'nin cinsel istismarına uğradığını söyledi, şikayetçi oldu. Gözaltına alınıp tutuklanan Birol K, çıkarıldığı duruşmada serbest bırakıldı. Anne Ç., sanık yakınlarının, kendilerine, “Evinizin önünde davul çalacağız” dediğini belirterek, tepki gösterdi.

Teyzesiyle birlikte 18 Ocak günü polis merkezine giden N.D., akrabası Birol K. hakkında, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu.

RAPORDA CİNSEL İSTİSMAR BULGUSU

N.D’nin sağlık muayenesine ilişkin raporda, cinsel istismar bulguları olduğu kaydedildi. Şikayet üzerine bir gün sonra evinde gözaltına alınan Birol K., suçlamaları kabul etmedi. Birol K., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

TAHLİYE EDİLDİ

Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün hakim karşısına çıkan Birol K., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“CEZAEVİNE GİRİP ÇIKMAMASINI İSTİYORUM”

Yaşadıklarını DHA'ya anlatan N.D., “Sanığın tahliyesine karşıyım. Onun cezaevine girip çıkmamasını istiyorum. Ben sessiz kalmadım. Benim durumumdakiler de sessiz kalmasın. Bu kişinin tekrar cezaevine girmesini istiyorum" dedi.

“EVİMİN ÖNÜNDE DAVUL ÇALACAKLARMIŞ”

Anne Ç., “Adliye önünden feryat ettim. Ama sesimi kimseye duyuramadım. Adliyeden eve nasıl gittim, bilemiyorum. 7 aydır uyku uyuyamıyorum, yemek yiyemiyorum. Bu şahıs şimdi elini kolunu sallayarak toplumda geziyor. Kız kardeşi ve yengesi evime kadar gelip para teklif ettiler. Kabul etmedim. İnanılmaz şeyler yaşadım. Evimin önüne gelip davul çalacaklarını söylüyorlar. Asıl suçlu olan onlar, ben çok ağır bir şey geçirdim. Bunu kelimelere dökmem imkansız. Kızımın psikoloji çok kötü. Benim de öyle. Sürekli tedavi altındayız. İlaçlar kullanıyoruz. Ben ağır ceza beklerken, tutuksuz yargılanacak. Onun tekrar tutuklanmasını istiyorum. Benim kızıma bu kötülüğü yapanın topluma geçme hakkı yok. Başka insanların da canı yanmasın” dedi.

Davaya özel vekaletname alarak müdahil olan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) avukatı Neslihan Çil ise cinsel istismar suçunun katalog suçlardan olduğunu ifade ederek, “Kaçma şüphesi, delilleri karartma şüphesi var. Biz çocuğumuzun arkasındayız. Sonuna kadar gerekeni yapacağız. HTS kayıtlarının birbirine uymamasını gerekçe gösteren mahkeme, sanığı tahliye etti. Zaten cinsel istismar suçunu işleyecek kişi bunu planlayarak ve tasarlayarak yapar. Biz ailenin yanındayız. Tutuklanmasını istiyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cizre Belediyesine ait hafriyat kamyonunun çarptığı çocuk yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

TTB: ASM çalışanlarına test de ücretli izin de koruyucu ekipman da yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...