07 Ağustos 2020 10:20

Tez-Koop-İş İzmir 2 No’lu Şubede iki aday yarışacak

Tez-Koop-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube yarın genel kurula gidiyor. Kurulda iki aday yarışacak.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Eda AKTAŞ
İzmir

Tez-Koop-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube yarın genel kurula gidiyor. Genel kurulda mevcut şube başkanı Caner Fırat’ın yanı sıra Tez-Koop-İş Sendikası Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mahmut Çetinkaya da aday olduğunu açıkladı.

Genel kurul öncesi görüştüğümüz Tez-Koop-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat, hükümetin pandemi sürecini fırsata çevirerek işçilerin haklarına yönelik saldırılarda bulunduğunu hatırlattı. 4857 ayılı İş Kanunu’nda olmayan ücretsiz izinin pandemi bahane edilerek yasalaştığına dikkat çeken Fırat, işçilerin ekonomik olarak da bu süreçte zorluklar yaşadığını söyledi.

"TÜM İŞÇİLERİ SÜRECE DAHİL ETTİK"

Görev aldıkları süre boyunca işçilerin kolektif katılımıyla mücadele ettiklerini dile getiren Fırat, “Tüm üyelerimizin yoğun katılımıyla örgütlenme seferberliği başlattık. Görev aldığımız bu 4 yıl içinde Ege Üniversitesi Hastanesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumunda yaklaşık bin işçiyi örgütledik ve toplu sözleşme yaptık. Üyelerimizin söz ve karar sahibi olduğu toplu sözleşme çalışmalarında Türkiye'de örnek olacak toplu sözleşmeleri imzaladık. Örneğin bir önceki dönem tüm sosyal hakları ve ikramiyeleri kaldırılmış olan İzmir Barosunda tüm sosyal hakları geri aldık ve işçinin vergi yükünü işverene yükledik” diye konuştu. 

"BİRLEŞEREK SALDIRILARI PÜSKÜRTMELİYİZ"

Şube Kadın Kolları Komisyonu ile birlikte kadın işçilerin sorunlarını daha görünür kılıp haklarını almaları için çalışmalar yürüttüklerini de aktaran Fırat, örgütlü ya da örgütsüz tüm işçilere avukatlık desteği verdiklerini ve işçilerin haklarını her alanda savunduklarını ifade etti. Fırat, “Tekrar aday olduğumuz yeni dönemde daha güçlü bir işçi sınıfı, daha güçlü bir Tez-Koop-İş için var gücünüzle çalışıp tekrar ilklere imza atmak için yola çıktık. Çünkü zamanın ayrışma, parçalanma zamanı olmadığını, sendikal bürokrasinin bitmesi gerektiğini ve bir an önce birleşerek üstümüze çığ gibi gelen saldırıları püskürtme zamanı olduğuna inanıyoruz” dedi.

"EMEKÇİLER KRİZE TESLİM EDİLDİ"

Diğer aday Tez-Koop-İş Sendikası Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mahmut Çetinkaya da yetki ve kararın işçilerde olduğu, şeffaf bir sendika için yönetime aday olduklarını dile getirdi.

İşçilerin krizi bizzat yaşadığını ifade eden Çetinkaya, “Her sene iş cinayetlerinde yüzlerce kardeşimizi yitiriyoruz. Geçinemeyen milyonlar kendi hayatlarına son veriyor. İŞKUR kapılarındaki kuyruklar her geçen gün artarak devam ediyor. Milyonlar borç batağında, krize teslim edilmiş durumda. Emekçilerin kazanılmış hakları ise yoğun bir saldırı ile karşı karşıya. Esnek çalışma, örgütsüzlük, keyfiyet almış başını gidiyor. İşsizlik fonunun içini boşaltanlar şimdi gözlerini kıdem tazminatlarımıza dikmiş durumda” dedi.

"SENDİKALARDA ŞEFFAFLIK OLMALI"

Bugün Türkiye’de genel bir şeffaflık sorunu olduğunu dile getiren Mahmut Çetinkaya işçilerin alın terlerinden ayırarak ödedikleri sendika aidatlarının nasıl kullanıldığını öğrenmelerinin en doğal hakları olduğunu söyleyerek, “Sendikalarda tam bir şeffaflık olmalı. Göreve geldiğimizde gelir ve giderler konusunda üyelerimizi düzenli aralıklarla bilgilendireceğiz” dedi. 

Emekçilerin demokratik, ekonomik ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek amacıyla mücadeleci bir sendikal yönetim anlayışıyla aday olduklarını ifade eden Çetinkaya, gerektiğinde kullanmak üzere grev fonu oluşturacaklarını, öte yandan işyerlerinde yaşanan sorunlara en hızlı şekilde müdahale edebilmek için 7 gün 24 saat açık acil bir sendika destek hattı kuracaklarını belirtti.

Reklam