07 Ağustos 2020 10:05

HDP'li Oya Ersoy: Okullar açıldığında çocuklar koronavirüsten korunabilecek mi?

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Kovid-19 pandemisi kontrol altına alınmamasına rağmen okulların açılacak olmasını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Kovid-19 pandemisinin bulaşıcılığının sonbaharda daha tehlikeli bir biçimde yayılma göstereceğinin bilinmesine rağmen okulların açılacak olmasını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu.

"Binlerce öğrenci salgının en tehlikeli dönemi olan sonbaharda okullarda nasıl eğitim alabilecekler?" diyen Ersoy, "Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu krizden kurtulmanın bir yolu olarak tatil beldeleri başta olmak üzere birçok sektörün kontrolsüz faaliyete geçmesi ile beraber vaka sayılarında artış, hastane yoğun bakım ünitelerinde doluluk yaşanmıştır. Düşünün ki binlerce yurttaş şu anda taşıyıcı olarak işine, pazarına, marketine gitmektedir" dedi. Ersoy, sınıf ortamında ve teneffüslerde öğrencilerin gerekli fiziksel mesafe ve maske kullanımının sağlanmasının nerdeyse imkansız olduğunu, bu durumun vaka sayılarında ciddi bir artışa neden olacağı endişesinin öğrenci ve velilerde kaygıya neden olduğunu söyledi.

"BİLİM KURULU ÜYELERİNİN GÖRÜŞLERİ ALINDI MI?"

Ersoy, "Bugün Bilim Kurulu üyelerinin okulların açılmasının son derece riskli olduğundan bahsetmesi üzerine, veli ve öğrencilerde şu sorunun cevabını merak ediyor: Bakanlık bu kararı verirken Bilim Kurulu üyelerinin görüşleri alınmıyor mu?" dedi. Oya Ersoy, Bakan Ziya Selçuk'a şu soruları yöneltti:

  1. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, salgının kontrol altına alınmadığı ve hızla yayıldığı bu günlerde okulların açılması çocukların sağlığını riske atmayacak mıdır?
  2. Okulların açılma takviminin belirlenmesinde Bilim Kurulu üyelerinin görüşleri alınmış mıdır?
  3. Öğrencilerin maske ve yeterli mesafeyi koruyacağını düşünüyor musunuz? Sınıf ortamında öğretmen ve öğrenciler sosyal mesafeyi nasıl koruyacaklar?
  4. Ülkemizde salgın nedeni ile birçok ilde Valilik tarafından kalabalık oluşturulmaması gerekçe gösterilerek etkinliklere izin verilmezken okulların açılma kararı hangi nedenlere göre verilmektedir?
  5. Okulların açılması bulaş riskini arttırarak, salgının daha da artmasına neden olmayacak mıdır?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’deki avukatlar Timtik ve Ünsal için ‘adalet nöbeti’ eylemi gerçekleştirdi

SONRAKİ HABER

Tez-Koop-İş İzmir 2 No’lu Şubede iki aday yarışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...