08 Ağustos 2020 00:15 Güncelleme: 08 Ağustos 2020 03:26

"Sağlıklı koşullarda çalışmak için örgütlü olmak gerekiyor"

Denizli Çardak Havalimanında H.Ş. ve H.K. isimli iki özel güvenlik görevlisinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması güvenlik işçilerinin çalışma koşullarını gündeme getirdi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraflar Hüseyin Çalkaya'nın arşivinden alınmıştır.

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli

Sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği pandemi sürecinde çeşitli iş kollarındaki fabrika işçileri, özel güvenlik görevlileri, PTT ve kargo işçileri çalışmaya devam etti. Yasakların kaldırılmasıyla birlikte ise işçilerin hem çalışma şartları zorlaştı hem de sağlıkları riske atıldı. Denizli Çardak Havalimanında H.Ş. ve H.K. isimli iki özel güvenlik görevlisinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı geçtiğimiz günlerde basına yansıdı. Türk-İş’e bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Şube Başkanı Hüseyin Çalkaya sağlıklı koşullarda çalışabilmenin örgütlülükle mümkün olduğuna dikkat çekti.

"GÜVENLİK İŞÇİLERİ DE ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ"

Özel güvenlik görevlisi işçilerin artık çalışma yaşamının her alanında var olduklarını ifade eden Çalkaya, “Pandemi sürecinde sağlıkçılar çalıştı, özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımız çalıştı, kargocular çalıştı, gazeteciler haber yapmaya devam etti. Çalışması zorunlu alanlar var. Fakat çalışırken gerekli önlemler alınıyor mu buna dikkat etmek lazım. Biz örgütlü olduğumuz yerlerde yeterli önlemlerin alınması için gerekli çalışmaları yürüttük, denetimleri gerçekleştirdik. Sağlıklı koşullarda çalışmak için iş sağlığı ve güvenliği kanunu uygulanmalı. Uygulanabilmesi için de işçilerin örgütlü olması gerekiyor” diye konuştu.

"ÖRGÜTLÜ MÜCADELENİN GÜCÜNE İNANIYORUZ"

Özel güvenlik görevlisi işçilerin, bankalarda, PTT’lerde, fabrikalarda, yaşamın her alanında var olduğunu hatırlatan Çalkaya, “Özel güvenlik işçileri artık her yerde. Bizi görmezden gelemezler. Bu bağlamda yürüttüğümüz kampanya ile de ‘Özel güvenlik her yerde görmezden gelme’ sloganımızı her platformda dile getiriyor, yaygınlaştırıyoruz. Mesela üye bir arkadaşımıza ‘Çiçekleri neden sulamadın’ diyerek tutanak tutmuşlar. Biz de ‘bu iş tanımında yoktur’ diyerek anında müdahale ettik. Örgütlü olduğumuz yerlerde çalışanlarımızın iş güvenliğinin sağlanması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sürekli bir mücadele içerisindeyiz. Ekonomik, sosyal, hukuki hakların kazanımında örgütlü mücadelenin gücüne inanıyoruz. Özel güvenlik işçileri de daha sağlıklı çalışma koşulları için bu mücadeleyi birlikte yürütmeliyiz” diye konuştu.

Reklam