06 Ağustos 2020 12:40

Eski eşinden ölüm tehdidi alan kadın: Uzaktan bir kurşunla ölmek istemiyorum

İstanbul'da boşandığı eski eşi tarafından tehdit edilen Seyhan Önem, “Yakınımdayken öldüreceğini söylüyordu. Şimdi silah almış, uzaktan bir kurşunla ölmek istemiyorum" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul'da yaşayan Seyhan Önem, iki yıl önce şiddet gördüğü için boşandığı eski eşi Zafer E. tarafından ölüm tehditleri aldığını belirterek sesini duyurmaya çalışıyor. Hakkında uzaklaştırma kararı çıkarılan Zafer E.'nin tehditlerinin devam ettiğini söyleyen Önem, “Yakınımdayken öldüreceğini söylüyordu. Şimdi silah almış, uzaktan bir kurşunla ölmek istemiyorum" dedi. Önem, "Tek isteğim bu şahıs tutuklanana kadar koruma istiyorum ve bu kişi tutuklansın istiyorum" diye seslendi.

UZAKLAŞTIRMA KARARININ ERTESİ GÜNÜ EVİNE GİDEREK TEHDİT ETTİ

İstanbul'da yaşayan iki çocuk annesi Seyhan Önem, 2005 yılında evlendiği Zafer E.'den şiddet gördüğü için 2018 yılında boşandı. Seyhan Önem, Zafer E. boşanmanın ardından hakaret ve ölüm tehdidinde bulunduunu beliretek şikayette bulundu. Zafer E.'ye uzaklaştırma kararı verildi. Kararı ertesi gün bozan Zafer E., kadının evine giderek tehditlerine devam etti. 

"Ölmek istemiyorum" diyen genç kadın sesini sosyal medyadan duyurmaya çalıştı. Yaşadıklarını anlatan iki çocuk annesi Seyhan Önem, hakaret ve ölüm tehdidinin ardından 1 Temmuz'da tedbir kararı alındığı ancak 2 Temmuz'da evine gelerek ablasının ve çocuklarının önünde hakaret ve tehdit ettiğini ifadae etti. Uzaklaştırma kararına rağmen 4 Temmuz'da yeniden evine geldiğini belirten Seyhan Önem, "Gelmeleri, aramaları zaten hiç bitmedi. Saatte 600 mesaj atıyor" dedi. 

"EN FAZLA 1 SENE YATAR ÇIKARIM"

DHA'da yer alan habere göre Zafer E.'nin telefon numarasını engellediğini ifade eden Önem, bunun ardından ablasına silah fotoğrafı ile 'Kardeşini de kendimi de öldüreceğim. Arkamızdan siz üzüleceksiniz" tehdidinde bulunduğunu ifade etti.

Önem devamında şunları söyledi: "Şikayetçi olacağımızı söyledik. 'Şikayet edin, alsın polis. En fazla 1 yıl yatar çıkarım. Benim hiç kimseden korkum yok' diyor. 7 Ağustos'a kadar uzaklaştırma kararım var. İkinci defa polise gittiğimde, kararı uzatmak için tekrar dilekçe verdim. Beni aramasa bile ablamı, annemi, eniştemi çevremdeki herkesi arıyor" diye konuştu. 

“UZAKTAN BİR KURŞUNLA ÖLMEK İSTEMİYORUM"

Zafer E.'nin daha önce de kendi kuzenini darbettiği ve başka suçlar sebebiyle denetimli serbestliği bulunduğunu söyleyen Önem, “Bu kişinin denetimli serbestliği var. Daha önce de kuzenin dövdüğü için kadına şiddetten ceza aldı. Daha fazla ne yapması lazım bilmiyorum. Çatıdan eve geleceğini söylüyor. Evin içinde bile huzurum yok. Polisler çok güzel ilgilendiler ama bu adam sürekli kararı ihlal ediyor, uzaklaştırma kararını ihlalden tutuklanmıyor. Tek isteğim bu şahıs tutuklanana kadar koruma istiyorum ve bu kişi tutuklansın istiyorum. Bu kişinin dışarı çıktığımda ensemde biteceğini bilmek istemiyorum, ölmek istemiyorum ben. Yakınımdayken öldüreceğini söylüyordu şimdi silah almış uzaktan bir kurşunla ölmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

“EMİNE BULUT'U GÖRDÜKTEN SONRA AYNI ŞEYLERİ YAŞAYACAĞIMI DÜŞÜNDÜM"

Kızının gözü önünde eski eşi tarafından 18 Ağustos 2019 yılında öldürülen Emine Bulut cinayetinin ardından aynı şekilde ölmekten korktuğunu söyleyen genç kadın gözyaşları içinde, “En son Emine Bulut'u gördükten sonra çocuğumun önünde aynı şeyleri yaşayacağımı düşündüm. Artık kadına ve hayvana uygulanan zulmün son bulması lazım. Polise şikayet ettim hakkımı aradım diye ben suçlu oldum. Çocuklarım her şeyi görmeye başladılar artık. Aynı şeyi onlara da yapmaya başladı. Ben eziliyorum, çocuklarım beni görüyor onlar da eziliyor. Çocuklarım için çektiğimi düşünüyordum, çocuklarım için çekmiyormuşum, çocuklarımı da sürüklüyormuşum meğer" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Yılmazkaya: Muhalefet partilerinin verdiği kanun teklifleri görüşülmüyor

SONRAKİ HABER

Batman’daki Tempo Çağrı Merkezi’nden atılan işçiler haklarını arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...