06 Ağustos 2020 11:33

Yazar Yılmaz Uçar yaşamını yitirdi

Yazar Yılmaz Uçar 55 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yılmaz Uçar | Fotoğraf: Kadir İncesu

Paylaş

Yazar Yılmaz Uçar hayatını kaybetti. Rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayata veda eden Uçar 55 yaşındaydı. “İstanbul Düşü”, “Ağlayan Bebek”, “Artçı Sarsıntılar”, “Kanadı Kırık”, “Yıkım”, “Galata Köprüsündeki Kamyon” isimli öykü kitaplarına imza atan Uçar’ın “Umut” isimli şiir, “Sözü Dudaktan…” isimli röportaj, “Garip Ozan” isimli günce, “Siyasi Yazılar…/ Türkiye Üstüne Notlar” isimli deneme kitapları bulunuyordu.

TYS: ÇOK ÇALIŞKAN VE ÜRETKEN BİR ARKADAŞIMIZDI

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) tarafından yapılan yazılı açıklamada “Dostumuz, insan ve toplum sorunlarına duyarlı öykülerin yazarı Yılmaz Uçar’ı genç yaşında yitirdik. Bizler, değerli arkadaşımızın bu yıl başında geçirdiği baypas ameliyatından sonra iyileşip sağlığına kavuştuğu haberini almayı beklerken ölüm haberini aldık. Edebiyata Gerçek Sanat dergisinde ilk şiirlerinin yayımlanmasıyla başlayan Uçar, daha sonra öyküye yöneldi; röportajlar yaptı, güncel siyasi gelişmeler üzerine gözlemlerini kaleme aldığı denemeler yazdı. Öykü, söyleşi ve denemeleri Varlık, İnsancıl, Notos Öykü, Güzel Yazılar, Cumhuriyet Kitap, Adam Öykü, E, Söylem, Gerçek Sanat, Edebiyat Gündemi, Berfin Bahar başta olmak üzere birçok dergide yayımlandı. Edebiyatımıza emeği geçmiş, çok çalışkan, üretken arkadaşımız; sağlığına kavuşabilseydi, o toplumcu, duyarlı kalemiyle edebiyat ve yazı dünyamızı zenginleştirmeyi sürdürecekti kuşkusuz. Bunu bilmenin acısı üzüntümüzü daha da artırıyor. Ailesine, dostlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.” denildi.

YILMAZ UÇAR KİMDİR?

Uçar, 20 Ekim 1965’te İstanbul’da doğdu. Bakırköy Ticaret Lisesinden mezun olan Uçar 1990’dan itibaren bankalar ile özel kuruşlarda muhasebecilik yaptı. 1998’den itibaren bir kitabevi ve bir sigorta şirketinde çalışarak emekliye ayrıldı. “Barış Çocuğu” adlı ilk şiiri Gerçek Sanat dergisinde (temmuz-ağustos 1987), “Beş Yüz Lira” adlı ilk öyküsü Varlık dergisinde (haziran 1988), “Rıfat Ilgaz: Sanatı ve Yaşamı Üstüne” adlı ilk röportajı Varlık dergisinde (nisan 1989) çıktı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

"TMMOB’ye, akademik meslek odalarına ve barolara dokunma!"

SONRAKİ HABER

Fahrettin Koca: Kovid-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...