06 Ağustos 2020 11:01 Güncelleme: 06 Ağustos 2020 13:00

Bayraklı Belediyesi kentsel dönüşüm haritası belirlendiğini duyurdu

Bayraklı Belediyesi Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanında taslak çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Bayraklı Belediyesi

Reklam

Bayraklı Belediyesi Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık kentsel dönüşüm için taslak çalışmalarını tamamlandı.

Bayraklı Belediyesi Meclis toplantı salonunda düzenlenen kentsel dönüşüm toplantısına Bayraklı Belediyesi Başkanı Serdal Sandal'ın yanı sıra Meclis İmar Komisyonu üyeleri, meclis üyeleri ve ilgili bürokratlar katıldı.

Düzenlenen toplantıda vatandaşın olur vermediği hiçbir işi yapmayacaklarını ifade eden Bayraklı Belediyesi Başkanı Serdal Sandal, "Yol haritamızı belirledik. Bu doğrultuda harekete geçeceğiz. En kısa zamanda mahallelerimizde toplantılar yapacağız. Vatandaşın 'evet' demediği hiçbir işi yapmayacağız. Önceliğimiz vatandaş" diye konuştu.

Kentsel dönüşümü siyaseten değil vatandaşların talepleri doğrultusunda yaptıklarını söyleyen Sandal, “Pandemi olmasaydı şimdiye kadar toplantılara başlayacaktık ancak kısa sürede mahallelerimizde düzenleyeceğimiz kentsel dönüşüm toplantılarına bizzat kendim gideceğim. Oradan alacağımız olumlu sonuçlarla da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e gideceğiz. Genel anlamda bir memnuniyet sağlayabilirsek, planımızı hayata geçirebiliriz" dedi.

ADALET VE MANAVKUYU MAHALLELERİ İÇİN YENİ ÇALIŞMA

Toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesinin koordinasyonunda yapılan ve mahkeme süreci devam eden Adalet ile Manavkuyu mahallelerini kapsayan eski imar planının yeniden tasarlandığına ilişkin bilgiler verildi.

Yeni çalışmayla düzenleme sahaları küçülürken, eski planın ulaşım dokusuyla uyumlu tasarım geliştirildiği ifade edildi. Eleştiri alan itfaiye alanı yeni çalışmada kaldırıldı. Bölgedeki 3,5 olan emsal değer korundu ve inşaat alanlarıyla ilgili değişiklik yapılmadığı söylendi. Daha önce 16 olarak belirlenen düzenleme saha sayısı artırılarak yollar, yeşil alanlar ve diğer bölgelerdeki inşaat hakları yeniden ele alındığı da bilgiler arasında. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam