05 Ağustos 2020 12:50

Birleşik Metal-İş'e üye işçiler işyerlerinden seslendi: İstanbul Sözleşmesi'ni uygula

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye işçiler, işyerlerinde yaptıkları eylem ve açıklamalarla İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi.

İstanbul Tabo Otomotiv | Fotoğraf: Birleşik Metal-İş

Paylaş

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, fabrika ve işyerlerinde yaptıkları eylem ve açıklamalarla İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için hükümete çağrıda bulundu.

İstanbul Tuzla'da bulunan Sanel, Tabo ve Mata fabrikalarında işçiler, yemek molalarında sendikanın yayımladığı basın açıklamasını okudu, ellerinde taleplerinin bulunduğu dövizleri taşıdı.

  İstanbul Tabo Otomotiv işçileri işyerlerinde yaptıkları eylemle 'İstanbul Sözleşmesi uygulansın' dedi.

İzmir'de de ZF Lemforder ve Delphi Technology işçileri işyerlerinde yaptıkları eylemlerle "İstanbul Sözleşmesi etkin şekilde uygulansın" dedi.

İşyerlerinde okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Birleşik Metal-İş Sendikası olarak, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken, bunun kadına yönelik bir ayrımcılık olduğunu vurgulayan, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yasa yapıcılara ve uygulayıcılara “önleme, koruma, kovuşturma ve destek” politikalarını hayata geçirme yükümlülüğü sunan İstanbul Sözleşmesi’nin yanında yer aldığımızı belirtiriz.

Kadına yönelik şiddetin temelinde yatan toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı, eşitsizliği besleyen geleneksel, kültürel tüm normlarla mücadele edilmelidir. Yaşamın her alanında, evde, sokakta işyerlerinde, demokratik kitle örgütlerinde, meslek örgütlerinde, sendikalarda kadınları güçlendirecek, onları şiddete karşı koruyacak, varlıklarını güvence altına alacak politikalar hayata geçirilmelidir.

Daha fazla kadın erkek şiddetine uğramadan, yaşamdan koparılmadan, en temel haklarının kullanımının önündeki şiddete son vermek için Sözleşme’den çekilmenin değil, tam tersine Sözleşme’nin en etkin şekilde uygulanmasının yolları kadınlarla, kadın örgütleriyle birlikte aranmalıdır. Başta sendikalar olmak üzere, demokratik kitle örgütlerini, meslek örgütlerini İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz.

(İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Merinos'un iş kazası geçirdikten sonra işten attığı işçi hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

"Tiyatro emekçisiydi, yol göstericiydi…" Üstün Asutay yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...