14 Nisan 2011 12:27

Sağlık örgütleri büyük greve hazırlanıyor!

Çağırıcıları arasında Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Dev-Sağlık İş’inde olduğu 10 sağlık örgütü tarafından ülke çapında yürütülen “Çok ses tek yürek” mücadele programının birinci dönemi geçtiğimiz günlerde 30

Sağlık örgütleri büyük greve hazırlanıyor!
Paylaş

Programın birinci döneminin bitirilmesinin ardından ikinci dönem 19-20 Nisan tarihlerinde yapılacak olan grevle başlayacak. 19-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan “Hizmet sunmama” adıyla alınan grev kararı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cem’i Demiroğlu Oditoryumunda gerçekleştirilen etkinlikle bildirildi. Hastanelerin sadece acil bölümlerindeki personellerin çalışacağının bildirildiği toplantıda talep ve sorunların ayrıntıları konuşuldu. Etkinliğe TTB Merkez Konsey Başkanı Dr.Eriş Bilaloğlu, TTB Başkanı Taner Gören, TTB Merkez Konsey Üyesi Ali Çerkezoğlu, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, Dev-Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu katıldı. Programın birinci dönemiyle ilgili neler yapıldığına ve sonuçlarına ilişkin konuşulan etkinlikte ikinci dönem program sürecinde neler yapılması gerektiği tartışıldı. Etkinlikte konuşan Ali Çerkezoğlu Ankara’da  yapılan mitingin İstanbul’da da yapılabileceğini söyleyerek mücadele çağrısında bulundu. Çerkezoğlu tüm sağlıkçıların grevde üniformalarıyla geleceklerini ve alınan grev kararını basın yoluyla da duyuracaklarını belirtti. Etkinlik daha sonra soru-cevap şeklinde devam ederek sonlandı

MUTSUZUZ

İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul Şubeleri ve Dev Sağlık- İş Sendikası üyeleri İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri önünde gerçekleştirdikleri eylemle yapacakları eylemin amaç ve hazırlıklarını basın açıklaması ile duyurdu.
Cerrahi Tıp Bilimleri binasına devasa “19- 20 Nisanda sağlık hizmeti sun(a)mıyoruz “ pankartını asan sağlık çalışanları içerisinde bulundukları durumu ise, yine “Mutsusuz” kelimesini oluşturan harflerle gösterdi. Eylemde konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, “13 Mart 2011’de Cumhuriyet tarihinin en büyük mitingini Sağlık Bakanlığı’nın önünde gerçekleştirdik. İstedik ki sesimiz ve haklı taleplerimiz dinlensin. Ama bu gün gelinen aşamada anladık ki yüreklerin kulakları sağırmış” dedi. Bu nedenle 19-20 Nisanda sağlık hizmeti sunmayacaklarını söyleyen Adıgüzel, “Bilinmelidir ki bu eylemimiz halkımıza karşı değil, sağlık çalışanlarını mutsuz, hastaları mağdur eden ve hastaneleri ticarethaneye dönüştürmeye çalışan sağlık politikalarına karşıdır” diye konuştu.

Son olarak sağlık çalışanlarını mücadelelerine davet edeceklerini kaydeden Adıgüzel, destek çağrısında bulundu. Yapılan açıklamanın ardından sağlık çalışanları alkış ve sloganlar eşliğinde dağıldı.

PERFORMANSA HAYIR

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde örgütlü SES üyesi sağlık emekçileri performansa karşı hastane başhekimliğinde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ulaşoğlu, kamu kurumlarında taşeronluk sistemlerinin, şirketlerin girmesi hizmet alımı adı altında, röntgen laboratuvar hizmetlerinin özelleştirilmesini sağlıkta dönüşümün yıkım parçaları olduğunu belirtti. Döner sermaye uygulaması ile hastaneleri ticarethaneye dönüştürüldüğünü ve performans uygulamasıyla iş barışının bozulduğunu ifade eden Ulaşoğlu, “İnsanca yaşayabileceğimiz ücret ve özlük hakları yerine, hasta bakımını parça başı iş gibi ücretlendiren, hastayı müşteri çalışanı köle gören performans sistemine hayır diyoruz” dedi. Sermayeye kol kanat geren, sermaye için torba aysalar çıkaran hükümetin ve Sağlık Bakanı’nın kendilerini görmezden geldiğini söyleyen Ulaşoğlu, “Onlar sağlık çalışanı değil dediler, bakana ve hükümete işyerimizin önünden sesleniyoruz. Biz sağlık çalışanları emeğimizin karşılığı olan, kalıcı ve güvenceli, yaşamımızı sürdüreceğimiz ücret ve özlük hakkı istiyoruz” dedi. Ulaşoğlu, hastalara eşit ulaşabilir parasız sağlık hizmeti sunmak istediklerini söyledi. 19-20 Nisan’da kendimiz ve hastalarımız için iş bırakıyoruz diyen Ulaşoğlu, görsünler, duysunlar, artık yeter diyerek genel greve tam katılım olacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)


Emekliler sağlıkçılara destek verecek

DİSK’e bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, sağlık emekçilerinin 19-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirecekleri grevde yanlarında yer alacaklarını belirtti.

Emekli-Sen Başkanı Beysülen yaptığı yazılı açıklamada, emeklileri temsil eden sendika olarak “sağlık haktır piyasaya düşürülmüş bir sağlık hizmetinin oyuncusu değil, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri/onurlu sağlık emekçileri olarak gelecek kaygısı olmadan çalışmak istiyoruz” diyen ve uzun süredir bu uğurda mücadele veren sağlık emekçilerinin 19-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirecekleri grevde sonuna kadar yanlarında olacaklarını söyledi. Beysülen, “Sendikamızın tüm üyeleri ve aile bireyleri 19-20 Nisan tarihlerinde, acil durumlar dışında sağlık kurumlarına gitmeyecekleri gibi, sağlık emekçilerinin sağlık kurumları önünde veya kent merkezlerinde yapacakları eylemlere destek vereceklerdir” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Başbakana itaat halka suçlama

SONRAKİ HABER

Geniş katılımlı güçlü bir 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...