04 Ağustos 2020 08:52
Son Güncellenme Tarihi: 04 Ağustos 2020 18:16

Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Malatya'da Pütürge merkezli 5,2 büyüklüğünde depremin ardından akşam 21.40'ta 4,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Malatya'da depremin ardından sokağa çıkan insanlar | Fotoğraf: Orhan Yoldaş/AA

Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 12:37'de merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, can kaybının yaşanmadığını açıkladı.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, depremin 7,02 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. AFAD depremin büyüklüğünü 5,2 olarak duyururken Kandilli Rasathanesi büyüklüğü 5,7 olarak açıkladı.

4,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 21.40'ta Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, depremin 3,9 kilometre derinlikte meydana geldiği tespit edildi. Vali Aydın Baruş "Sarsıntılar devam ediyor. Vatandaşlarımız ağır hasarlı binalara kesinlikle girmesin" uyarısında bulundu.

MALATYA VALİSİ, BELEDİYE BAŞKANI VE BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMALAR

Malatya Valisi Aydın Baruş, AA muhabirine, depremin kent genelinde hissedildiğini söyledi. Baruş, "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da "Bölgeden aldığımız ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmadığını öğrendik. İlçede geçmiş dönemdeki depremlerde hasar gören binaların biraz daha ağırlaştığı şeklinde bilgiler aldık." dedi. Gürkan, ekiplerin bölgede tarama çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12:37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor" dedi.

MAHALLE MUHTARLARI: AĞIR HASARLI EVLER VAR

Sol'da yer alan bilgiye göre, merkez üssüne en yakın yer olan Taşmış Mahallesi'nin Muhtarı Müslüm Endes, "Bulunduğumuz bölgede yıkık evler var. Önceki depremden kalan 96 ağır hasarlı ev vardı. Tespit ettiğimiz 4 ya da 5 ev var" dedi.

Çayköy Mahallesi Muhtarı Aziz Murat ise "Zaten çadırlarda yaşıyoruz, artık dışarlarda nasıl kalacağız? Dağlık bölgedeyiz, kış geliyor. Yetkililer bizimle hiç ilgilenmiyor." dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya için üç gün önce uyarıda bulunmuş ve bölgedeki fayın 7,4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitede olduğunu söylemişti.

CİVAR İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Depremin hissedilmesiyle birlikte çok sayıda kişi ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

Bu arada, deprem, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Siirt, Maraş, Adıyaman, Urfa ve Antep gibi çevre illerde de hissedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

George Floyd'un yeni görüntüleri ortaya çıktı: Lütfen beni vurmayın

SONRAKİ HABER

Bingöl'de bir kadın evinde ağır yaralı halde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...