03 Ağustos 2020 17:40

Trump, TikTok'un ABD'li bir firmaya satılması için 15 Eylül'e kadar süre verdi

Trump, herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde TikTok'u 15 Eylül'de ülkede yasaklayacaklarını açıkladı.

Donald Trump | Fotoğraf: Kyle Mazza/AA

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesindeki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de ülkede yasaklayacaklarını açıkladı.

Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere,  Çinli "ByteDance" şirketine ait TikTok'un ABD'de yasaklanması tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

"Güvenlik endişeleri" gerekçesiyle TikTok'un Çin'in kontrolünde olmasını istemeyen Trump, Microsoft ya da bunun gibi büyük bir ABD merkezli firmanın TikTok'un ABD kolunu alması gerektiğini söyleyerek "Microsoft ya da başka bir firmaya satılmadığı takdirde, TikTok'u 15 Eylül'de kapatacağız" ifadesini kullandı. 

Microsoft'tan açıklama gelmişti

Trump, cuma günü yaptığı açıklamada, TikTok'u ABD'de yasaklamak için bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını belirtmişti.

Microsoft'tan bugün yapılan açıklamada, Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella'nın, Trump ile görüştüğü ifade edilmişti. 

Trump ve Nadella'nın görüşmesinin ardından şirketin, TikTok'un ABD kolunu satın almaya yönelik araştırmalara başladığı bildirilen açıklamada, "Microsoft, Başkanın endişelerinin ele alınmasının önemine değer veriyor" ifadesi kullanılmıştı.  

Açıklamada, uygulamanın ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki hizmetleri ile bu ülkelerde faaliyette bulunma hakkını satın almaya yönelik anlaşma yapmak için görüşüldüğü belirtilmişti. (Washington/AA)

ÖNCEKİ HABER

Muğla ve Aydın'da kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Habur Sınır Kapısı Kovid-19 nedeniyle yeniden kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...