31 Temmuz 2020 00:59

Emekçilerin lokması en az yüzde 45 küçüldü

Emekçilerin softası geçtiğimiz bayrama göre yine küçüldü. Asgari ücretli geçen yıla göre ayda 4 kilo et, 22 kilo tavuk, 5 kilo zeytin, 6 paket çay kaybetti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Fahiş fiyatlar ile emekçilerin enflasyona kurban edildiğini söyleyen Ağbaba, “Emekçilerin sofrasından lokması en az yüzde 45 azaldı. 2 milyon çalışan bu bayramda aileleri birlikte açlığa terk edildi” dedi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bu bayramda asgari ücretlinin ve emeklinin sofrasındaki lokmanın geçen yıla oranla en az yüzde 45 azaldığını söyledi. Fahiş fiyat artışları nedeniyle emekçilerin enflasyona kurban edildiğini ifade eden Ağbaba, “Ücretsiz izin uygulaması ile günlük 39 TL aylık bin 177 TL’ye mahkum edilen en az 2 milyon çalışan ise bu bayramda aileleri ile birlikte açlığa terk edildi” diyerek yıllara göre artan fiyat oranlarını açıkladı.

SON 1 YILDA GIDA FİYATLARI ARTTI

2019 yılının temmuz ayına göre asgari ücretli; 20 kilo bulgurda, 250 kilo makarnada, 4 kilo ette, 22 kilo tavukta, 250 paket sütte, 7 kavanoz salça kaybetti. Ağbaba, emeklilerin ise 1000 TL bayram ikramiyesi ile aynı ürünlerde bayram sofrası için alım gücünün geçen yıla oranla değişim oranlarını vererek, emeklilerin ise sofralarından 23 kilo pirinç, 84 kilo bulgur, 208 kilo makarna, 5 kilo et, 15 kavanoz salça, 8 kg zeytin ve 10 paket çayın eksildiğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19 salgını hız kesmiyor: İkinci bir dalga Avrupa’ya yayılmaya başladı

SONRAKİ HABER

Yunanistan'la ikinci Navtex gerilimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...