30 Temmuz 2020 11:32

Kovid-19 salgını hız kesmiyor: İkinci bir dalga Avrupa’ya yayılmaya başladı

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüs salgınında ikinci bir dalgaya dair endişesini dile getirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüs salgınında ikinci bir dalgaya dair endişesini dile getirdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Sky televizyonuna konuşan Hancock, “İkinci bir dalga konusunda endişeliyim. İkinci bir dalganın Avrupa’ya yayılmaya başladığını düşünüyorum ki bu dalganın kıyılarımıza ulaşmasını engellemek için her şeyi yapmalıyız” dedi.

Bakan Hancock, alınacak önlemler noktasında ise ülkenin en üst sağlık yetkilisinin bir açıklama yapacağını duyurdu.

Buna karşın Hancock, İngiltere’ye dönüşlerde 14 günlük karantina süresinin azaltılması noktasında, planlar yapıldığı söyledi. İngiltere’de yetkililer bu süreyi azaltabilmek için, karantina altındaki kişilere test yapılmasını öngörüyor.

ABD’NİN ÜÇ EYALETİNDE REKOR ARTIŞ

ABD’nin üç büyük eyaleti koronavirüs kaynaklı can kayıplarında rekor günlük artış

ABD’nin en kalabalık üç eyaleti olan Kaliforniya, Florida ve Texas’ta Covid-19 kaynaklı can kayıplarında rekor günlük artış bildirildi.

Miami bölgesi okul yönetimi, öğrencilerin yeni akademik yılın başladığı zaman okula dönmeyeceğini açıkladı. Reuters’ın haberine göre ABD’de son 11 gün içinde koronavirüs nedeniyle 10 bin kişi hayatını kaybetti.

Bazı eyaletlerde öğretim yılının başlamasına sadece birkaç gün kalırken Başkan Donald Trump, öğrencilerin yüz yüze eğitim için okullara dönmeleri için baskı yapıyor ancak öğretmen sendikaları ve yerel yönetim yetkilileri öğrencilere evde kalmaları çağrısında bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

DÜNYADA SON DURUM

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı dün itibariyle 17 milyon 195 bin 721’e ulaştı. En fazla vaka ve ölümün olduğu ABD’de 4 milyon 568 bin 375 kişide Kovid-19 tespit edildi, bugüne kadar 153 bin 845 kişi hayatını kaybetti. Kovid-19 nedeniyle Çarşamba günü Brezilya’da 1595, Meksika’da 485, Hindistan’da 775 kişi yaşamını yitirdi.

Belçika da Kovid-19 vaka sayıları yeniden artışa geçen ülkeler arasında. Vakaların en fazla arttığı Anvers kentinde gece sokağa çıkma yasağı başladı.

Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünün (Sciensano) verdiği bilgiye göre, 20-26 Temmuz haftasında Kovid-19’a yakalanan kişi sayısı günlük ortalama 347 oldu. Böylece bir önceki haftaya göre vaka sayıları yüzde 77 arttı.

Rusya’da Kovid-19 tespit edilenlerin sayısı Çarşamba günü 834 bin 499’a, ölü sayısı 13 bin 802’ye ulaştı.           

Avustralya’da dün 24 saat içinde 744 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulduğu açıklandı. 13 kişi de yaşamını yitirdi. Bu rakamlar salgının başladığı tarihten bu yana bir günde kaydedilen en yüksek can kaybı ve vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

Afrika kıtasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tespit edilenlerin sayısı 894 bin 421'e yükseldi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Alman ekonomisinde rekor küçülme

SONRAKİ HABER

Emekçilerin lokması en az yüzde 45 küçüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...