29 Temmuz 2020 12:26

İletişim-İş: Tempo Çağrı Merkezi işçileri yalnız değildir

Tempo Çağrı Merkezinde çalışan 20 işçinin işten atılmasına ilişkin açıklama yapan İletişim-İş Sendikası, "İşçi arkadaşlarımızın her türlü yanında olduğumuzu bildiriyoruz" dedi.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Batman’daki Tempo Çağrı Merkezinde çalışan 20 işçinin işten atılmasına ilişkin açıklama yapan DİSK’e bağlı İletişim-İş Sendikası, “İşçi arkadaşlarımızın her türlü yanında olduğumuzu bildiriyoruz” dedi.

İletişim-İş tarafından yapılan açıklamada, "Dijitürk’ün çağrı merkezi hizmetlerini yürüten Tempo Çağrı Merkezinde çalışan 20’ye yakın işçi arkadaşımız işverence tazminatsız olarak işten atılmıştır. Covid-19 döneminde işten çıkartmaların yasal olarak yasaklanmış olmasına rağmen işçi arkadaşlarımızın 29 koduyla (ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış) iş akitleri feshedilmiştir" dendi.

İşçilerle iletişime geçildiği belirtilen açıklamada, "Yine işçi arkadaşlarımızın ifadelerine göre pandemi dönemi öncesinde sürekli işten atmalarla ünlenmiş olan bu firma, salgın döneminde 60’a yakın işçiyi çıkartmak için liste yapmış ancak işçilerin sosyal medyada durumu yayması üzerine işten atmaları durdurmuş. Ayrıca işveren temsilcilerinin işçilere mobbing uyguladıklarına dair WhatsApp yazışmalarına da yansımıştır" ifadeleri yer aldı.

Adı geçen firmanın bu iş kolunda sadece bir örnek olduğu belirtilen açıklamada şöyle dendi: "Başta Tempo Çağrı Merkezi emekçileri olmak üzere tüm çağrı merkezi emekçileriyle dayanışma içinde olacağımızı belirtirken, çağrı merkezlerinde kölece çalışma koşullarında çalışan işçi arkadaşlarımızı örgütlü mücadelenin bir parçası olan sendikalarda örgütlenmeye çağırıyoruz." (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gülsün Karababa’nın ismi Sivas Katliamı sanığının isminin yanından kaldırılacak

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Sağlık Platformu: Kentte günde 300 kişinin testi pozitif çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...