Deriteks Sendikası Batman’da temsilcilik açtı
Deriteks Sendikası Batman'da temsilcilik açtı. Sendika Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ayhan Yanılmaz, kentte bulunan 30 bin tekstil işçisini örgütlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Fotoğraf: MA
Fırat TOPAL
Batman
Deriteks Sendikası Batman’da il temsilciliğini açtı. Yaklaşık 30 bin tekstil işçisi olan tekstil kenti Batman’da gazetecilerle buluşan Deriteks Sendikası Bölge’deki ilk temsilciliklerinin açılışını deklare etti. Açılışının ardından özelde Batman’ın genelde Bölge’deki işçilerin sorunlarına dair ve sendikalaşmanın önemine dair Deriteks Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ayhan Yılmaz ve Batman İl Temsilcisi Hamit Yıldırım değerlendirmelerde bulundu.
"TEKSTİL İŞÇİLERİNE YÖNELİK CİDDİ SÖMÜRÜ VAR"
Deriteks Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ayhan Yanılmaz, Bölge’de tekstil işçilerine yönelik ciddi sömürünün olduğunu ifade ederek işçilerin yaşadığı sorunlara çözüm olmayı amaçladıklarını söyledi. Yanılmaz, “İşçinin insani koşullarda çalışabilmesi için mücadele ediyoruz, edeceğiz. İstanbul’daki işçinin de, Batman’daki işçinin de derdi insani koşullarda evine ekmek götürmek. Burada çalışmanın kanun kısmı yok, işçilerin yasadan gelen haklarının iade edilmesi için mücadele edeceğiz. İşçiler sahipsiz olmadıklarını bilsin, artık onların elinden tutacak bir sendikaları var. Amacımız onlara hizmet etmek” diye konuştu.
"İŞVEREN ASGARİ ÜCRETİ DAHA DA DÜŞÜRÜYOR"
Batman Deriteks İl Temsilcisi Hamit Yıldırım, Batman’da önemli sayıda tekstil fabrikası ve tekstil işçilerinin olduğunu belirterek sendikaya Bölge’de fazlasıyla ihtiyaç olduğunu söyledi. Uzun zamandır sendikal faaliyetlerde bulunan Yıldırım, “Batman’da 248 tekstil fabrikası ve yaklaşık 30 bin civarında tekstil işçisi var. Sendika burada işçiler için bir ihtiyaçtır, görmezden gelinemez “ dedi. Yıldırım, Batman’da patron ve işveren baskılarının fazlasıyla olduğunu ifade ederek “Burada işçiler patron baskısı, aile bağından kaynaklı sendikalaşma yavaş ilerliyor” dedi. Yıldırım, “İşçilerin hesap kartları patronlarda, asgari ücret yerine 1800 TL maaş veriliyor. Asgari ücret açlık sınırının altında, işveren bu ücreti daha da düşürüyor. Kayıt dışı çalıştırma yaygın, fazla mesailer patronun insafına kalmış. Değer üreten işçiye karşı köle kültürü var burada. İşçinin deneme süreleri daha uzun. İşçilerin bağımsız temsiliyeti yok, işçinin kendini anlatacağı bir yer yok” dedi.
Sendikanın önemine dikkat çeken Yıldırım, Batman’daki tekstil çalışanlarının kazanılmış haklarının gasbı karşısında mücadele edeceklerini belirterek “Mobing ve baskı üst düzeyde, bu işçinin hem üretimini hem de hayatında ciddi yaralar açmakta ve emek sömürüsüne karşı tek çözüm sendika” diye konuştu.
Evrensel'i Takip Et