24 Temmuz 2020 17:15

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: Mücadeleye, örgütlenmeye çağırıyoruz

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği kadın cinayetlerine tepki göstererek iktidarın İstanbul Sözleşmesini hedef almasına karşı birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin için Yenikent Muhtarlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Elif Yetigin, "Pınar Gültekin’in kaybolduğu ilk günden beri kadınlar kaygıyla akıbetini sordular genç kadının. Ses yükselttiler bulabildikleri her mecradan. Çünkü bu ülkede her bir genç kadının canının tehlikede odluğunu Pınar Gültekin’den, Gülistan Doku’dan, Şule Çet’ten, Feray Şahin’den, Ceren Özdemir’den, Özgecan Aslan’dan biliyoruz’ dedi.

Kadınların dört bir yandan gelen öldürülen, işkenceye uğrayan, şiddet gören, cinsel şiddete uğrayan kadınların haberleriyle geleceklerinden endişe duyduklarını söyleyen Yetigin "Bu ülkedeki kadın cinayetlerinin büyük çoğunluğunun arkasındaki sebeple öldürüldü Pınar Gültekin de. Hayır dediği için, kendi hayatını kendi kararlarıyla şekillendirmek istediği için" diye belirtti.

İktidarın 18 yıldır kadın cinayetlerindeki sistematik artışa seyirci kaldığını ve bu yüzden kadın cinayetlerinde sorumlu olduğunu belirten Yetigin "Kadınlar, kadın cinayetlerine karşı acil önlem talep ederken, haklarının korunmasını, yasaların gereği gibi uygulanmasını isterken duymayan; cemaatlerin, tarikatların kadın düşmanı, gerici kampanyalarına kulak verenler, kadına yönelik şiddetin en temel nedenlerinden olan eşitsizliği ortadan kaldırmak için devlete yükümlülükler veren İstanbul Sözleşmesini iptal etmeyi tartışan, eşitliği yok edip yerine fıtratı dayatan, irşat bürolarıyla kadınlara itaat telkin eden, çıkardığı kadın paketleriyle kadınlar için itaatkar, suskun, aile içine sıkıştırılmış, annelikle belirlenmiş bir yaşam kalıbı biçenler, kadın düşmanlığını diline pelesenk edip, kadınları her türlü şiddete açık hale getirip, bu politikalardan güç alan erkeklere, kadınlara her türlü şiddeti uygulama hak ve yetkisini verenler sorumludur" diye vurguladı.

İstanbul Sözleşmesi’ne saldırıların devamında nafaka hakkına, çocuk istismarını önleyen TCK 103. maddeye, boşanmaların önlenmesi için getirilecek arabuluculuk uygulamalarına sıranın geleceğine değinen Yetigin, "Kadın katliamlarına, kadınların haklarına yönelik saldırılara karşı başta kadınla olmak üzere tüm toplum kesimlerini sesini yükseltmeye, mücadeleye, örgütlenmeye çağırıyoruz" diyerek açıklamayı sonlandırdı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şişli Kent Konseyi, Bomonti bira fabrikasının yıkımına karşı eylemlere başlıyor

SONRAKİ HABER

TFF Tahkim Kurulundan yabancı oyuncu sınırlaması itirazına ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa