20 Temmuz 2020 10:33

ABD’de "anneler" sokakta: Hey federaller, çocuklarımızı rahat bırakın!

ABD’de ırkçılık karşıtı protestolara yönelik federal polis saldırıları artınca “Kızgın Anneler” sokağa çıktı: Anneler burada federaller, uzak durun!

Robert Evans adlı Twitter hesabının paylaşımı

Paylaş

ABD’nin Oregon eyaletine bağlı Portland kentinde federal polisin ırkçılık karşıtı protestolara yönelik sert saldırıları ve yoğun gözaltılar tartışılıyor.

Pazar akşamı ise bu kez “Kızgın Anneler” sokağa çıkarak “Hey federaller çocuklarımızı rahat bırakın” sloganları attılar.

Portland kent merkezinde bulunan federal mahkeme önünde toplanan ırkçılık karşıtı protestocular ile kolluk kuvvetleri arasında, kol kola girerek “insan zinciri” oluşturan yaklaşık yüz kadın, “Anneler burada federaller, uzak durun” diye seslendiler.

Çoğu sarı tişört ve bisiklet kaskı takan kadınlar, ellerinde de “Anneler kızgın” yazılı dövizler de taşıdılar. Kadınların bir gün önce, cumartesi günü de bu kez beyaz kıyafetlerle protestoya katıldıkları ancak sayılarının çok daha az olduğu öğrenildi.

ANNELERE DE GAZ SIKTILAR

“Anneler Duvarı” isimli inisiyatifin organizatörü Bev Barnum, BuzzFeed News’e verdiği demeçte, “Barışçıl vatandaşların protesto hakkını korumak üzere buradayız” dedi.

35 yaşındaki iki çocuk annesi bir kadın, barışçım katılımlarının polisleri önleyeceğini umduğunu söylerken, federal polis bir kez daha gösteriye biber gazlarıyla müdahale etti.

“Anneler”in gösterilere katılmaya devam edecekleri belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI FEDERALLERİN ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler ise federal güvenlik görevlilerinin kentten çekilmesini istedi. CNN televizyonuna konuşan Wheeler, “Burada istenmiyorlar. Biz asker gönderilmesini istemedik. Gerçek şu ki, gitmelerini istiyoruz” dedi.

Oregon Valisi Kate Brown da daha önce yaptığı açıklamada kente merkezden güvenlik gücü gönderilmesini “Donald Trump yönetimince sahnelenen bir siyasi tiyatro” diye nitelemişti.

Oregon eyaleti başsavcısı da federal hükümet hakkında, “göstericileri yasa dışı bir şekilde gözaltına almak”tan davacı olmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

"Defter-i Hakani Nezareti Binası Tapu-Kadastro-Haritacılık müzesi olmalı"

SONRAKİ HABER

Koronavirüs kapan Sanat Halı işçisi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...