19 Temmuz 2020 12:58

Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal'ın annesinden Yargıtay'a çağrı: Neyi bekliyorsnuz?

Tutuklu bulunan ve adil yargılanma talebiyle Avukat Ebru Timtik'le beraber ölüm orucuna başlayan Avukat Aytaç Ünsal'ın annesi Yargıtay'a seslendi ve adım atmalarını istedi.

Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik | Fotoğraf: MA

Paylaş

Tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, aylardır "adil yargılama" talebiyle ölüm orucunda. Oğlu Aytaç Ünsal için “Hücre hücre eridiğini gördükçe kahroluyorum” diyen eski ceza hakimi Nermin Ünsal, Yargıtay’a çağrı yaptı: “Halen neyi bekliyorsunuz?​”

Mezopotamya Ajansı’ndan Naci Kaya’ya konuşan anne Ünsal, yaşamı savunan biri olarak, oğlunun ölüm orucuna başlamasına çok üzüldüğünü dile getirdi. Ünsal, “Oğlumun avukatı olarak her hafta ziyaret ediyorum ve gözümün önünde hücre hücre eridiğini gördükçe kahroluyorum. Mide bulantıları ve kas erimesi hayli yoğunlaştı. Konuşmakta güçlük çektiğini görmek beni derinden üzüyor” ifadelerini kullandı.

20 yılını ceza hakimi olarak geçiren ve toplamda 32 yıllık hakimlik görevi yapan biri olarak konuştuğunu vurgulayan Ünsal, “Bu dosyada bir yargılama yapılmadı. Hiçbir usul ve yasaya uyulmamıştır. Yargıtay 1 Haziran’da dosyayı incelemeye almasına ve en geç bir ay içinde karar vereceğini söylemesine karşın hâlâ neyi bekliyor?​” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Düşük faiz geldi, konut kredisi rekor kırdı

SONRAKİ HABER

Meclis bu hafta yargı paketi tekliflerini görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...