18 Temmuz 2020 13:55

Çayı heyelan götürdü, üretici destek bekliyor

Rize’de üreticiler, sel ve heyelanlarda zarar gören bahçelerde çay hasadı yapıyor. Çayını kaybeden üretici devletin kendilerine destek olması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf. DHA

Paylaş

Doğu Karadeniz’de yaş çay hasat sezonunda ikinci sürgün dönemi başladı. Rize’de üreticiler, sel ve heyelanlarda zarar gören bahçelerde çay hasadı yapıyor. Çayını kaybeden üretici devletin kendilerine destek olması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin en çok yağış alan ili Rize’de metrekareye düşen 273 kilogram yağış nedeniyle dereler taştı, heyelanlar oldu. 2 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı sel ve heyelanlarda tarım arazileri zarar gördü.

Kentte sel ve heyelan nedeniyle zarar gören bahçelerde, yaş çay hasat sezonunda ikinci sürgün dönemi başladı. Bahçelerde sel ve heyelan afetinin izleri arasında çay toplayan üreticiler, bir ay daha bahçelerde kalacak. 

Çay Üreticisi Sevinç Kara büyük bir afet yaşadıklarını belirterek, “Tek geçim kaynağımız çay. Evimizde bile korkarak kalıyoruz. Çay bahçelerimizin yarısı heyelanda battı. Her ne kadar korksak da hava tekrar yağmadan hasadı bitirmeye çalışıyoruz” dedi.

Heyelanda çay tarlalarının yarısını kaybeden Gizem Nur Kara da, “Bu malın yarısı bizimdi kaya ve moloz parçalar ile doldu. Bu mallardan olmamak için çayımız ince olduğu halde topluyoruz. Bu bizim geçim kaynağımız. Evimizde doğru düzgün kalamıyoruz. Başka evimiz olmadığı için evimizi de terk edemiyoruz. Tarlalarımız battı, devletten destek bekliyoruz” diye konuştu. (Rize/DHA)

{{409323}}

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya’da sendikaların işsizlik kasalarına üye sayısı arttı

SONRAKİ HABER

Mithat Sancar: Ortadoğu barış hareketine ihtiyacımız var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...