18 Temmuz 2020 10:29

Sosyal medya kararı pazartesi verilecek iddiası

Sosyal medya düzenlemesi için karar gelecek hafta verilecek. AKP’yi ikiye bölen düzenlemeyle ilgili son karar öncesi MHP ile de temas kurulacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis kapanmadan önce sosyal medya ile ilgili düzenleme yapılması çağrısı sonrası harekete geçen AKP’de belirsizlik sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin düzenleme yapılana kadar sosyal medya hesaplarını askıya alması nedeniyle baskı altında kalan AKP kararı pazartesi günü yapılacak toplantıda verecek.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, AKP kaynaklarından edinilen bilgiye göre sosyal medya düzenlemesi için yapılan geniş bir çalışma var, ancak bu çalışmanın zamanlaması ile ilgili farklı görüşler ileri sürülüyor. Bir kesim 30-40 maddelik, mevzuattaki birçok boşluğu da dolduracak kapsamlı bir hukuki düzenlemenin 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama dönemine bırakılmasını istiyor. Bir kesim ise Cumhurbaşkanının çağrısı, Bahçeli’nin tutumu nedeniyle muhalefetin de desteğini alacak sınırlı sayıda maddeden oluşacak bir düzenlemenin hızlıca getirilip yasalaşmasını istiyor.

MHP’NİN GÖRÜŞÜ DE ALINARAK KARAR VERİLECEK

AKP kaynaklarına göre sosyal medya düzenlemesi ile ilgili karar 20 Temmuz Pazartesi günü, konuyla ilgili çalışan tarafların yapacağı toplantı ile verilecek. Karar öncesi Cumhur İttifakı ortağı MHP ile de bir kez daha görüşme yapılarak içerik ve takvim ile ilgili tutum ve beklentisi öğrenilecek. Toplantıda alınan karar sosyal medya düzenlemesinin Meclis kapanmadan önce çıkarılması yönünde olur ve muhalefet desteği alınamazsa 23 Temmuz’da tatile girmeye hazırlanan Meclisin çalışma süresi uzayacak.

Sosyal medya düzenlemesi kapsamında Türkiye’de erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağlara Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi, bunu yapmayan ağa yaptırım uygulanması hedefleniyor.

DİJİTAL MECRALAR KOMİSYONU ÇARE OLMADI

AKP’de bu tartışmalar yaşanırken, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna sürpriz bir kararla Meclis'te daimi olarak çalışacak “Dijital Mecralar Komisyonu” adıyla bir ihtisas komisyonu kurulması önergesi getirdi. Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifine eklenen Dijital Mecralar Komisyonu kurma kararı sosyal medya düzenlemesinin sonbahara kaldığı yorumlarına neden oldu. Ancak AKP kaynakları henüz bu konuda karar verilmediğini söyledi. (MEDYA SERVİSİ) 

ÖNCEKİ HABER

"Uygulamalı bilim olan psikoloji eğitimi açık öğretimde yetersiz kalır"

SONRAKİ HABER

Bilim Kurulu Üyesi Turan: Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması gündemimizde yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...