17 Temmuz 2020 19:44

BUSKİ önünde su faturasına yapılan zamlar protesto edildi

Bursa'da su faturalarına gelen zamlar nedeniyle BUSKİ önünde bir araya gelen HDP Bursa il ve ilçe örgütü yöneticileri, su faturalarında yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiğini dile getirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Örgütü, su faturalarına gelen zamları Bursa Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BUSKİ) önünde yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti.

Buradan yapılan açıklamada konuşan HDP Kestel İlçe Örgütü yöneticisi Ahmet Kaya Yıldırım, Şubat ayından itibaren tüm dünyada yüzlerce insanın kaybına sebep olan Kovid-19 salgını nedeniyle iktidarın topluma her gün "evde kal” çağrısı yaptığını ama çalışmak zorunda bırakılan halkın, temel gıdaya, elektriğe, doğalgaza ve suya yapılan zamlarla evini geçindiremez hale geldiğini söyledi.

"İNDİRİM YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Yıllık enflasyon hükümet tarafından yüzde 10 olarak açıklandığını hatırlatan Yıldırım, “Halka bedava verilmesi gereken suya bir yılda yüzde 28 zam yapılmış. Buda yetmiyormuş gibi Mayıs 2020 ayında zam yaptığı halde Haziran ayında evlerde suyun metreküp fiyatı 3,82 TL işyerlerinde 12 TL yapmış, bunlara ilave olarak Atık su bedeli, Bakım Bedeli, Çevre Temizlik Bedeli, Katı Atık Toplama Bedelini ekledikten sonr kademeli olarak yüzde 8 ve yüzde 18 Katma Değer Vergisi alınarak aile bütçesine büyük külfet yüklendiği görülmektedir. Bundan yola çıkarak BUSKİ Genel Müdürlüğünün su faturalarını yeniden düzenlemeye giderek indirim yapmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

​{{409549}}

ÖNCEKİ HABER

Twitter'dan hack açıklaması: 130 hesap saldırıya uğradı

SONRAKİ HABER

AKP Alanya ilçe binası 2 yıl kaçak su kullanmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...