17 Temmuz 2020 17:25

Ekrem İmamoğlu: 4 yaş ve altında çocuğu olan annelere ulaşım ücretsiz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaadi olan 4 yaş ve altında çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım hakkı veren teklif İBB Meclisi'nde kabul edildi.

Fotoğraf: İbrahim Halil Aktürk/AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım hakkı önerisinin İBB Meclisi’nden geçtiğini duyurdu. 

Twitter'dan açıklama yapan İmamoğlu, "Bir vaadimiz daha hayata geçti. Seçim vaadimiz olan 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım hakkı önerimiz İBB Meclisi’nden geçti. Annelere ve çocuklara daha güzel bir İstanbul sunmak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu'nun seçim vaadi olan 4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı vermek üzere hazırladığı teklif, 16 Ocak 2020 tarihli İBB Meclis oturumunda gündeme gelmişti. AKP ve MHP grubunun çoğunlukta olduğu İBB Meclisi'nde Sayıştay'dan olumlu görüş alınması şartı ile annelere ücretsiz kart verilmesi teklifi uygun bulunmuştu. Sayıştay ise görüş yazısında kamu kurum ya da kuruluşlarına istişari mahiyette bir görüş bildirme görevlerinin bulunmadığını, bu konuda görüş verilemeyeceğini bildirmişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kütayha'da 13 yaşındaki çocuğu istismar ettiği belirtilen şahıs tutuklandı

SONRAKİ HABER

Huysuz Virjin karakteriyle tanınan Seyfi Dursunoğlu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...