17 Temmuz 2020 05:57

Tunus'ta işsizlik protestosuna katılan halk petrol pompa istasyonunu kapattı

Tatavin'de hükümetin 2017'de imzaladığı anlaşmayı yerine getirmemesine tepki gösteren halk, petrol pompalama istasyonunun faaliyetlerini durdurdu.

Kamur bölgesindeki bir petrol pompalama istasyonu önünde yapılan eylem | Fotoğraf: Nacer Talel/AA

Paylaş

Tunus'un güneydoğusundaki Tatavin ilinde hükümetin 2017'de imzaladığı anlaşmayı yerine getirmemesini protesto eden halk, petrol pompalama istasyonunu kapattı.

Tatavin iline 110 kilometre uzağındaki petrol kuyularının bulunduğu Kamur bölgesinde bir petrol pompa istasyonu önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, istasyonun faaliyetlerini durdurdu. Protestocuların sözcüsü Tarık el-Haddad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Birçok defa yaptığımız protestoların ardından şimdi, Kamur Anlaşması'ndaki maddelerin tamamının uygulanması için petrol istasyonuna geldi kapatmak için geldik." ifadesini kullandı.

Ordu birlikleri tarafından korunan petrol pompa istasyonu, Tatavin çöl bölgesindeki en önemli petrol tesislerinden biri olarak biliniyor.

Tatavin kentinde haftalardır gerginlik yaşanıyor. Bölge halkına istihdam sağlanması talebiyle ve hükümetin talepleri karşılamamasını protesto etmek için düzenlenen eylemlere emniyet güçleri saldırmıştı.

TATAVİN'DEKİ İŞSİZLİK PROTESTOLARI

Tunus'un petrol üretiminin yüzde 40'ı ile doğal gaz üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Tatavin vilayetinde 2017 yılında yaklaşık üç ay boyunca bölgedeki yerli ve yabancı petrol şirketlerinde istihdam sağlanması talebiyle çok sayıda protesto düzenlenmişti.

Eyleme katılanlar, petrol kuyularının yoğunlukta olduğu Kamur bölgesine çıkan yolları kapatarak petrol üretimini durdurmuştu.

Hükümet, bölgede petrol ve doğal gaz çıkartan enerji şirketlerinin 2018 sonuna kadar bölge halkından 1500 kişiye istihdam sağlaması, hükümetin ildeki kalkınma fonuna yıllık 80 milyon dinar bütçe ayırması, Enerji Bakanlığı çerçevesinde faaliyet gösteren enerji şirketlerinde iş olanağı sağlanması sözünü vermişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Meclisteki 4 partiden ortak "Azerbaycan-Ermenistan" bildirisi

SONRAKİ HABER

Antalya’da Sınav Kolejindeki bir öğrencide koronavirüs çıktı, kolej karantinada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...