14 Nisan 2011 11:18

Şifreye sehven “Taraf” olanlar

YGS’deki şifre uygulaması nihayet ÖSYM başkanı tarafından da kabul edildi. Başkan’ın bugüne dek yaptığı açıklamalarda her seferinde laf kalabalığıyla geçiştirdiği, varsa bile önemsizdir diyerek topu istikrarla taca attığı zamanlar geride kaldı ve “sehven” de olsa şifrenin kullanıldığı ortaya çıktı.Tü

Şifreye sehven “Taraf” olanlar
Paylaş

YGS’deki şifre uygulaması nihayet ÖSYM başkanı tarafından da kabul edildi. Başkan’ın bugüne dek yaptığı açıklamalarda her seferinde laf kalabalığıyla geçiştirdiği, varsa bile önemsizdir diyerek topu istikrarla taca attığı zamanlar geride kaldı ve “sehven” de olsa şifrenin kullanıldığı ortaya çıktı.

Türkiye’nin en çalışkan tekzip müesseselerinden biri olan Taraf Gazetesi’nin yazarlarını ise bir suskunluk aldı; ama bizi asıl ilgilendiren konuyla ilgili “olan olduktan” sonra söylenenler değil olaylar gelişirken söylenmekte olanlar. Genç ve sivil olmanın erdemi yüzüne yansımış medyatik demokrat Yıldıray Oğur 8 Nisan 2011 tarihinde ne demişti bakın: “1994’teki ÖSS sınavında kalem traşla kenarları ölçerek geometri sorusu çözmüştüm. Bu şifreyi hayli hayli çözerdim.” Yıldıray Oğur’un ulusal bir gazetede yazıp hala “ÖSS Sınavı” tadında bir dil hatası yapıyor olmasını geçtik Başkan’ın itiraf ettiği şifreyi çözemediği gerçeğiyle yüzleşmesinin ardından kendisi adına fazlasıyla üzüldük.

Bir diğer sivil paşa, sonradan demokrat, sola çamur atma makinesi Melih Atınok ise köşesinde özetle şunu söylemişti: “YGS konusunu politikleştirmek çözümü engeller.” Politik mecraya Hükümete derin bir biçimde bağlı olan kuruluşların hatalarını çekmemek hangi gazetecilik etiğine sığar acaba? “Eski solcu” Melih Altınok Başbakan’ın üniversitede ideoloji istemiyoruz, politikleşme istemiyoruz kampanyasına kardelen olarak katılmış olabilir miydi? Altınok, Twitter adresinde konuyla ilgili bir şey söylemedi. Sehven şifre yerine hiçbir zaman saflarında dik duramadığı sosyalist harekete ve Ertuğrul Kürkçü’ye sataşmayı tam da kendine yakışır biçimde uygulamaya geçirmekteydi.

ARTIK HER ŞEY BERRAK

Her iki sivil paşanın da yardımına vekil adaylarının açıklanması yetişti. Yenilenen yüzüyle Star Gazetesi’ne ne demeli? Alışkanlıktan olsa gerek yüzünü değiştireceği haberini bile “Star gazetesinden sızan bilgi” olarak duyuran bu gazete şifreli sızdırma eylemini “Biz ikna olduk” diyen köşe yazarları eşliğinde görmüştü. Herhalde “sehven” kelimesi kendilerini fazlasıyla tatmin etmiş olacak ki Star yazarları ve muhabirleri gazetede bir pişmanlık kırıntısı bile yayınlamadılar. Ne de olsa gerekli cemaat dershanelerinden zamanında bizim de sayfamıza taşıdığımız yorumları almış okuyucularındaki gerekli tatmini sağlamıştı işte. Her şey berraktı artık.

Açıklamalardan tatmin kollayanların başı, sürekli gülümseyen Cumhurbaşkanımız, Hollywood yıldızından hallicemiz Abdullah Gül ise 27 Mart’taki başarı mesajı hariç YGS ile ilgili söylediği hiçbir şeyi internet ortamında artık barındırmıyor. Bunun gizli bir mahçubiyet ifadesi mi yoksa devletin kurumlarının devletin “bir numaralı” adamını utandırması mı olduğunu yurttaşın vicdanına bırakmakta fayda var.

Bir sınavı daha geride bıraktık. Bitirirken memleketteki “dalaverecilik” konusunda son sınav tüyomuzu verelim. FIFA futbolcu temsilci sınavı geçtiğimiz günlerde ilk kez Türkiye’de iptal edildi. Gerekçe mi? Bazı katılımcıların cevapları önceden almış olması? Tatmin olduk mu? (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Devlet kadın cinayetleri sorununda milim yol katetmedi'

SONRAKİ HABER

Sarıkaya’nın ‘meslekten ihraç’ kararı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa