16 Temmuz 2020 06:44
Son Güncellenme Tarihi: 17 Temmuz 2020 11:41

HDP'li Mensur Işık hakkında "eşe karşı kasten yaralama"dan soruşturma başlatıldı

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında, eşi Ebru Işık'ı kasten yaralama suçundan soruşturma başlatıldı. Ebru Işık'ın şikayeti üzerine Mensur Işık hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Ebru Işık'ın, HDP Milletvekili olan eşi Mensur Işık tarafından darbedilmesi üzerine Mensur Işık hakkında soruşturma başlatıldı.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında, "eşe karşı kasten yaralama" suçundan soruşturma başlatıldı. Ebru Işık'a hastaneden verilen darp raporu da soruşturma dosyasına girdi. DHA'da yer alan habere göre darp raporunda Ebru Işık'ın sol gözünde açılma, morluk, sağ kolunda ise sıyrık olduğu bilgisi yer aldı.

Ebru Işık, Çankaya Polis Merkezinde verdiği ifadede Mensur Işık'ın kendisine küfrettiğini ve yumruk attığını belirtti. Ebru Işık, "Hastaneye gitmek istedim. Evden çıkmama izin vermedi. Evin kapısını kilitledi. Hastaneye gitmek için ısrarım artınca, 'Tamam, ben seni hastaneye götüreceğim' dedi. Doktora yaşadığım durumu anlattım. Bunun üzerine hastane 155’e bilgi vererek polis çağırdı. Beni darbeden, bana tehdit ve hakaretlerde bulunan Mensur Işık’tan davacı ve şikâyetçiyim" dedi.

Ebru Işık'ın ifadesinin ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı HDP Milletvekili Mensur Işık hakkında "eşe karşı kasten yaralama" suçundan soruşturma başlattı. Ankara 1’inci Aile Mahkemesi de Işık için 6 ay uzaklaştırma kararı verdi. Öte yandan Ebru Işık’ın şikayetinden vazgeçtiğine ilişkin ifade değişikliği yönünde savcılığa bir başvuru yapılmadığı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından "eşe karşı kasten yaralama" suçundan başlatılan soruşturmanın da Mensur Işık'ın milletvekili olması nedeniyle Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderileceği ve soruşturmayı bu büronun yürüteceği belirtildi.

HDP KADIN MECLİSİ: SORUŞTURMA BAŞLATTIK

HDP Kadın meclisi şiddet olayına ilişkin açıklama yaptı:

“Bu sabah saatlerinde, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın eşi Ebru Işık’a şiddet uyguladığı haberi medyaya yansıdı. Basına yansıyan kadına yönelik bu şiddetle ilgili kadının beyanını esas alarak gerekli araştırmayı başlattığımızı belirtmek isteriz.

Kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadele, HDP Kadın Meclisi olarak varlık ve mücadele gerekçemizdir. Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında duracağız ve bununla mücadele etmekte ısrarlı olacağımızı bir kez daha kadınlar başta olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

Konuyla ilgili durumu araştırdığımızı ve gerekli mekanizmaları işleteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Evrensel'e konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Ebru Işık ile henüz yüz yüze görüşme yapmadıklarını; soruşturmanın Işık'ın ifadeleri doğrultusunda ilerleyeceğini dile getirdi.Taşdemir, HDP Kadın Meclisinin soruşturmayı basına yansıyan haberler üzerine başlattıklarını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

LGBTİ+’lere yönelik ihlallerin yüzde 30’u kamu görevlilerinden

SONRAKİ HABER

Seyit Aslan: Ağır cezai yaptırımlar olmadan iş cinayetlerinin önüne geçemezsiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...