15 Temmuz 2020 17:02

Bakan Murat Kurum, selden etkilenen Madenli'de 250 konut yapılacağını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Madenli beldemizde 200-250 konut yapmayı kararlaştırdık" dedi ve dere güzergahındaki evlerde yaşayanların buraya taşınacağını belirtti.

Fotoğraf: Hakan Burak Altunöz/AA

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize'deki sele ilişkin, "Madenli beldemizde 200-250 konut yapmayı kararlaştırdık. Hep birlikte dere güzergahı üzerinde bulunan yaklaşık 250-300 yapıyı da yapacağımız bu konutlara taşımak suretiyle vatandaşımızın yanında olacağız." dedi.

Kurum, sel ve heyelanların yaşandığı Çayeli ilçesi ve Madenli beldesindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Madenli beldesinde altyapı, içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisleri ve su alma yapılarında ciddi hasarlar olduğunu belirtti.

Yaklaşık 1,5 milyon liralık bir hasar oluştuğunu belirten Kurum, "İlbank Genel Müdürlüğümüz çalışmalarımızın tamamını hibe kapsamında yürütmektedir ve inşallah bugün akşam itibarıyla Madenli beldemize geçici de olsa içme suyunu vermiş olacağız" diye konuştu.

Kurum ayrıca arıtma tesisindeki ve yollardaki hasarın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Hazırladıkları "İklim Değişikliği Eylem Planı"na değinen Kurum, 12 Temmuz 2019'da Trabzon'da açıkladıkları Karadeniz'e ilişkin 15 maddelik eylem planı çerçevesinde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Dere güzergahı üzerinde hem Rize hem Giresun hem Artvin'de, Samsun'da na kadar yapı varsa tespitlerini yaptıklarını aktaran Kurum, "Taşınma suretiyle buradaki vatandaşımızın sel riski altında, taşkın riski altındaki vatandaşımızın taşınma sürecini de yönetiyoruz. Bu çerçevede Giresun'da 570 konut, yine Trabzon Araklı'da, Giresun Bulancak'ta, Rize'de konut işlerimiz var. Bugün de Madenli beldemizde 200-250 konut yapmayı kararlaştırdık. Hep birlikte dere güzergahı üzerinde bulunan yaklaşık 250-300 yapıyı da yapacağımız bu konutlara taşımak suretiyle vatandaşımızın yanında olacağız" dedi.

AĞARAN ŞELALESİ BÖLGESİNDE MAHSUR KALAN 41 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan Rize'nin Çayeli ilçesinde, Ağaran Şelalesi'nin şiddetli yağışa bağlı taşması sonucu bölgedeki otellerde mahsur kalan 41 kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Çayeli ilçesi Ağaran Şelalesi bölgesinde mahsur kalan 41 vatandaşımızın, yürütülen kurtarma çalışmaları sonucu bölgeden nakilleri sağlanmış ve her bir vatandaşımız ikametgahlarına sağ salim ulaştırılmıştır" ifadesine yer verildi.

Bu çalışma ile bölgede 166 kişinin tahliyesi gerçekleşmiş oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ferhat Tunç'tan Samandağ Festivalinde birlik çağrısı

SONRAKİ HABER

Elazığ'da KESK üyesi kamu emekçilerinden ek zam eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...