15 Temmuz 2020 12:29

Diyadin Belediyesi Eş Başkanı Evren Demir: Belediyede tek hukuksuz işlem yok

Diyadin Belediyesi Eş Başkanı Betül Yaşar'ın tutuklanması ve belediyeye kayyum atanması üzerine konuşan Eş Başkan Evren Demir, "Kayyum belediye binasında otursun, biz halkla olacağız" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 58 oy oranıyla kazandığı Ağrı Diyadin Belediyesine kayyum atandı. Belediye Eş Başkanı Betül Yaşar ise, önceki gece sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Belediye Eş Başkanı Evren Demir MA’ya konuştu. Demir, belediyede tek hukuksuz işlemin olmadığını söyledi.

Bir önceki kayyumun belediyeyi borç altına soktuğuna değinen Demir, belediyeyi devraldıklarında kullanılmayacak durumda olan hizmet araçlarıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kaldıklarını belirtti. Tüm zorluklara rağmen halkın hizmet beklentisine cevap olmak için çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Demir, “Bununla birlikte birçok projemiz için ihalelerimizi gerçekleştirerek çalışmalara başladık. Eş Başkan arkadaşımızın gözaltına alınmasına gerekçe edecekleri somut ve hukuki tek bir gerekçe yoktur. Belediye binasını değil saatlerce isterlerse günlerce veya aylarca arasınlar tek hukuksuz bir işlem göremezler” diye konuştu.

"HALKIMIZLA İÇ İÇE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Yerel seçimlerin ardından belediyenin 4 milyon TL borcunu ödediklerini paylaşan Demir, göreve geldikleri günden bu yana sadece yakıt kaleminde 40 bin TL tasarruf edildiğini ve belediye kasasına aktarıldığını kaydetti. Demir, “Biz belediyenin bütün gelir ve giderlerini şeffaf bir şekilde halkla paylaşıyorduk. Onlar bunu da hazmedemediler. Kayyum mantığı kesinlikle hizmet mantığı değil, yolsuzluk ve talan mantığıdır. Belediyeyi devraldığımız zaman bu duruma bizzat şahit olduk. Kayyumlar zorla gelip oturdukları koltuktan halk tarafından tekrar geri gönderilecekler. Belediye bizim için bir binadan ibaret olduğu için kayyum orada otursun. Biz halkımızla iç içe olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç: Statüsüzlük mültecileri ölüme sürüklüyor

SONRAKİ HABER

Norveç sınırlı sayıda ülkeye kapılarını açtı, ilk uçuşlar yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...