15 Temmuz 2020 09:30

Altın Portakal Film Festivali için başvurular başladı

Bu yıl 57’ncisi düzenlenecek Altın Portakal Film Festivali için başvurular başladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye’nin en uzun soluklu film festivali Altın Portakal, 3-10 Ekim’de Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Bu yıl 57’ncisi düzenlenecek festivale başvurular başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı yazılı açıklamada festival kapsamında “ulusal uzun metraj”, “belgesel” ve “kısa film” dallarındaki yarışmaların yanı sıra “Antalya Film Forum ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması”nın da düzenleneceğini ve toplam 1 milyon 370 bin lira tutarında ödül dağıtılacağını kaydetti. Başkan Böcek, koronavirüs önlemleri kapsamında festivalde bu yıl açık hava gösterimlerine ağırlık verileceğini ve festival konukları ile izleyicilerin güvenliğinin sağlanması için geniş önlemler alınacağını belirtti.

SON BAŞVURU 14 AĞUSTOS  

Ulusal yarışmada; 56’ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin son başvuru tarihi olan 16 Eylül 2019’dan sonra tamamlanmış ve 57’nci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden önce Türkiye’de halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış ve yurt içinde festivale katılmamış Türkiye yapımı filmler yer alabilecek. Festivalin internet sitesinden yapılacak başvurular için son tarih, 14 Ağustos Cuma günü saat 18.00 olarak belirlendi.

Başkan Muhittin Böcek, geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen ve 150 öğrenciye ev sahipliği yapan Altın Portakal Sinema Okulunun, bu yıl online düzenleneceğini ve katılımcı sayısının artırılacağını açıkladı. Yeni projelere destek amacıyla düzenlenen Antalya Film Forum da online olarak gerçekleştirilecek. 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Antalya Film Foruma başvurular ile ilgili açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki Gazeteci Ayşe Güney ile dayanışma | Gazetecilik suç değildir

SONRAKİ HABER

Antalya'da iş cinayeti | Elektrik akımına kapılan mülteci işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...