15 Temmuz 2020 06:06

Adana’da avukatın ofisine saldırı düzenlendi, “vatan haini” yazılı not bırakıldı

Adana’da Avukat Şiar Rişvanoğlu'nun ofisine taşlı saldırı gerçekleştirildi, tehdit notu bırakıldı. Saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana’da Avukat Şiar Rişvanoğlu'nun ofisine gerçekleştirilen taşlı saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Emniyet güçlerinin yoğun olduğu Adliye binasının arka sokağında bulunan ofisin işhanının giriş kapısındaki camları kıran saldırganlar olay yerine üzerinde, “Şanlı devletimizin emniyet kuvvetleri ile uğraşmaya devam edersen daha başka çok şeyler de parçalanır, dağılır… Ayağını denk al şerefsiz vatan haini!!!!” yazan bir kağıt bıraktılar.

“SAVUNMA HEDEF ALINIYOR”

Çağdaş Hukukçular Derneği, Rişvanoğlu’nun 25 yıldır avukat olarak siyasal, toplumsal davalarda, insan hakları davalarında ezilenlerden yana yer almış olduğunu belirtip bu nedenle saldırının Rişvanoğlu’nun şahsına değil yargının 3 sac ayağından biri olan savunma makamına yapılmış bir saldırı olduğuna dikkat çekerek suç duyurusunda bulundu.

“DERİNLİKLİ BİR SORUŞTURMA YAPILMALI”

Bu saldırının baroların varlığının ve savunma makamının itibarının siyasi iktidar ve onun her platformdaki aparatları tarafından zedelenmeye çalışıldığı bir süreçte yapılmış olmasının manidar olduğunun altını çizen ÇHD, olayın gerçekleştiği Adliyenin arkasındaki kameraların incelenmesini isteyerek “Tüm bu gerekçelerle; şikayet konusu bu saldırıya ilişkin olarak;  kamu adına acilen ve derinlikli bir soruşturma yapılması gerekmektedir” ifadeleri ile olayın aydınlatılmasını istedi.

(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Ayşe Acar Başaran: İstense Gülistan Doku'nun bulunması için 1 saat yeterli

SONRAKİ HABER

Kuveytli iş insanının Kanal İstanbul proje alanından aldığı tarla, ticaret alanı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...