14 Temmuz 2020 13:33

Erdoğan’ın da katılacağı 15 Temmuz törenine gideceklere koronavirüs testi istendi

TBMM'de düzenlenecek 15 Temmuz törenine katılacak milletvekillerinden Cumhurbaşkanlığının talebi doğrultusunda kovid-19 testi yaptırmalarının istendiği öğrenildi.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın katılacağı 15 Temmuz töreni öncesinde Kovid-19'a karşı sıkı tedbirler alındığı, törene katılacak vekillerden koronavirüs testi yaptırmalarının istendiği belirtildi.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, TBMM Genel Sekreterliği, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti temsilcilikleri ile temasa geçerek, TBMM'de yarın yapılacak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenine katılacaklara, Cumhurbaşkanlığının talebi doğrultusunda bugün kovid-19 testi yaptırılmasını istedi.

KILIÇDAROĞLU, PARTİLER KONUŞTURULMAYACAĞI İÇİN KATILMAYACAK

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törene katılmayacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Kovid-19″ testi istenmesi nedeniyle mi katılmıyorsunuz” sorusuna “Hayır” yanıtı verirken, katılmama gerekçesini, “Meclis’te daha önce özel oturum yapılıyordu. Partiler konuşuyordu. Bunun olmaması için şimdi oturum yapmıyorlar. Bu doğru değil” şeklinde yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ise törene katılacağı öğrenilirken koronavirüs testi yaptırdığı öğrenildi.

MECLİSTE 15 TEMMUZ PROGRAMI

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin yıl dönümünde Meclis yerleşkesine ilk bombanın düştüğü ’15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda anma programı düzenlenecek. Programda alana karanfil bırakılacak, saygı duruşu yapılacak, İstiklal Marşı okunacak, Kur'an-ı Kerim ve dua okunacak. Programda TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Erdoğan da birer konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ise Fahir Atakoğlu’nun da katılacağı konser düzenlenecek. Konser öncesi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Çoksesli Korosu üyelerine de Kovid-19 testi yapıldığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Özgür Özel: Bilinmeyen tek bir şey var, o da darbenin siyasi ayağı

SONRAKİ HABER

Metin Feyzioğlu, "çoklu baro" yasasının eşit temsil getirdiğini savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...