14 Temmuz 2020 09:22

ESHOT çalışan 16 işçinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ESHOT Genel Müdürü ve 16 üyelerinde Kovid-19 pozitif çıkmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada ESHOT çalışanlarına acil Kovid-19 testi yapılması talep edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ESHOT Genel Müdürü ve 16 üyelerinde Kovid-19 pozitif çıkmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Bölge temsilciği binasında gerçekleştirilen açıklamada ilk olarak söz alan EHOT’ta örgütlü Genel-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, ESHOT Genel Müdürlüğünde yaklaşık 3 bin 200 şoför çalıştığını söyleyerek, “Yaklaşık 1 milyon insanın ulaşımını sağlıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğüne şoförlere test yapılması konusunda başvuru yaptık ancak başvurumuz reddedildi” dedi.

Otobüslerde yüzde 50 doluluk kararının kalkmasıyla riskin arttığına dikkat çeken Topal, “ESHOT Genel Müdürlüğüne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ısrarla niçin test yapılmıyor? Bu kabul edilecek bir şey değil. Testlerin derhal yapılmasını istiyoruz” diyerek İl Sağlık Müdürlüğüne tekrar çağrıda bulundu.

ESHOT ÇALIŞANLARINA ACİL KOVİD-19 TESTİ YAPILSIN

Daha sonra basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 16 üyelerinin pozitif tanısıyla karantinaya alındığını söyleyerek, “Kovid-19 testi ısrarlı bir şekilde hala yapılmamaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda ısrarcı olmaya devam ederse yarın İzmir halkının ulaşımını kimlerle yapacağını buradan sormak istiyoruz” dedi. “Sağlık bakanlığının her gün yapmış olduğu günlük açıklamalarda on binlerce test yapıldığı ifade edilirken 3200 şoför ve üyemize neden ısrarla test yapılmamaktadır” diye soran Sarı, test talerpleri karşılanmaz ise iş bırakacaklarnı duyurdu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam