14 Temmuz 2020 08:56

Floyd’u öldüren hareket bu kez Pensilvanya’da yapıldı

ABD’de bu kez de Pensilvanya eyaletinde polisin bir kişinin başı ve ensesine diziyle baskı yaptığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD’de polisin hafta sonu Pensilvanya'nın Allentown kentindeki bir hastanenin acil servis girişinin önünde bir erkeğin başı ve ensesine diziyle bastığı görüntüler, internette yayıldı.

Yoldan geçen bir sürücünün çektiği görüntülerde, 3 polisin yüz üstü yere yatırdıkları kişiyi gözaltına aldıkları sırada polislerden birinin diziyle bu kişinin ense ve başına bastırdığı görülüyor.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Allentown'da, yüzlerce kişi polis şiddetini protesto etti.

Kent merkezindeki yürüyüşlerini geceye kadar sürdüren kitle, "şiddet uygulayan polisin görevden alınmasını ve polislere ayrılan kaynağın eğitim, ruh sağlığı ile diğer sosyal hizmetlere yeniden tahsis edilmesini" talep etti.

Üyelerinin protestoya katıldığı Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, polisin bu davranışını "yasa dışı güç kullanımı" olarak nitelendirdi. 

EMNİYET SAVUNDU

Allentown Emniyetinden yapılan açıklamada, gözaltına alınan kişinin polise ve hastane personeline bağırdığı ve tükürdüğü, polislerin bu "kural tanımaz (kişiyi) kontrol altına alması gerektiği" belirtildi.

Açıklamada, bu kişinin hastanede gördüğü tedavinin ardından taburcu edildiği aktarıldı.

Emniyetin yayımladığı daha uzun süreli görüntülerde ise polisin ilkinde 8, ikincisinde 20 saniye boyunca gözaltına aldıkları kişinin başı ve ensesine bastırdığı görülüyor. 

Allentown Emniyetinden ilerleyen saatlerde yapılan ikinci açıklamada ise söz konusu kişinin sağlık sorunu yaşadığı, uyuşturucu veya alkol krizi geçirir gibi göründüğü belirtildi.

Polisin konuyla ilgili iç soruşturma açtığı öğrenildi.

Polis, söz konusu görüntülerdeki kişilerin hiçbirinin kimlik bilgisini paylaşmadı.

Bu arada Merkezi Allentown'da bulunan "Lehigh Valley Siyahların Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter)" grubu, konuyla ilgili bir talep listesi yayımladı.

Listede, "olaya dair tüm görüntülerin yayımlanması, olaya karışan polislerin açığa alınması, bölgesel bir ceza adaleti inceleme komisyonu kurulması ve polislere ayrılan kaynakların yeniden düzenlenmesi" talep edildi. 

POLİSİN HAREKETİ, FLOYD'U ÖLDÜREN HAREKET

Polis şiddetiyle yaşamını yitiren Floyd'un avukatı Benjamin Crump, sosyal medya hesabından, olaya dair görüntüyü yayımlayarak kimliği belirlenemeyen polisin yaptığı baskı hareketinin, George Floyd'un hayatını kaybetmesine neden olan eylem olduğuna dikkati çekti.

Crump, şiddet uygulayan polisin kimliğinin açıklanmasını istedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de kadınlar şiddet ve istismara karşı adliye önünden seslendi

SONRAKİ HABER

Ergül Mobilya işçileri: Hükümet Ayasofya derken biz canımızın derdindeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa