13 Temmuz 2020 11:37

Mersin'de dezenfektan üretirken yaşamını yitiren öğretmen için adalet istediler

Eğitim Sen Mersin Şubesi, okulda dezenfektan üretimi sırada meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Ramazan Şahin'in ölümünün araştırılması ve sorumluların açığa çıkarılmasını istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Mersin Şubesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde dezenfektan üretimi sırasında hayatını kaybeden kimya öğretmeni Ramazan Şahin’e ilişkin açıklama yaptı.

Meslek örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, söz konusu okulda günde 5 bin litre dezenfektan üretiminin yapıldığını ve Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun bizzat okulu ziyaret ederek üretim hakkında bilgi aldığını söyledi.

Ramazan Şahin’in okulda öğretmen olduğu ve dezenfektan üretimi yaptığını belirten Sümbül, 4 Temmuz’da dezenfektan üretimi sırasında patlama yaşandığını ağır yaralanan Ramazan Şahin’in 10 Temmuz'da yaşamını yitirdiğini ifade etti.

SORUMLULAR HESAP VERMELİ

Sümbül, “Bu acı tablonun nedeni gerekli önlemleri almayan, okulları ticarileştiren, eğitimcileri açlığa mahkum eden maaşlarla çalıştıran, geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakan eğitim politikası ve bu politikaları uygulayanlardır. Kaza diyerek sorumsuzluğunun üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz. Arkadaşımızın ölümünden sorumlu olan tüm kurum ve kişiler hesap vermelidir. Bir daha bu tür acı kayıpların yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır” diye konuştu.

Şahin’in "Görev Şehidi" olarak değerlendirilmesiyle geride bıraktığı yakınlarının mağduriyetinin bir nebze de olsa azaltılmış olacağını dile getiren Sümbül, yaşanan patlamanın bütün yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların açığa çıkarılması için mücadele edeceklerini ifade etti. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Baro Başkanı: "Çoklu Baro" kararını durdurmalıyız

SONRAKİ HABER

Bolu'da bir fabrikada üretime 3 gün ara verildi, 1000 işçiye Kovid-19 testi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...