13 Temmuz 2020 11:08

Garo Paylan: Merkez Bankasına da güreşçi mi atayacaksınız?

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı atamalarında tecrübe şartının kaldırılmasını TBMM gündemine taşıyan HDP Milletvekili Garo Paylan, “Merkez Bankası yönetimine de mi güreşçi atayacaksınız” diye sordu.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı atamalarında, tecrübe şartının kaldırılmasını Meclis gündemine taşıdı. Paylan, “Merkez Bankası yönetimine de bir güreşçiyi mi atayacaksınız” diye sordu.

Cumhurbaşkanı tarafından alınan bu kararla, herhangi bir üniversite mezununun, mesleki yeterlilik ve tecrübe aranmaksızın ‘Merkez Bankası Başkan Yardımcısı’ olarak atanması yolunun açıldığını belirten Paylan, “Bu kararla, Merkez Bankası, Saray’a daha bağımlı ve liyakatten yoksun kişilerce yönetilecektir. Merkez Bankası tarafından belirlenen para politikasının tecrübesiz kişilerin eline verilmesi, Türkiye ekonomisine olan güvenin daha da azalmasına sebep olacaktır. Bu kararla, Vakıfbank yönetimine güreşçi Hamza Yerlikaya’nın atandığı gibi, Merkez Bankası yönetimine de liyakatsiz kişilerin atanmasının önü açılmıştır” dedi.

Soru önergesinde “Merkez Bankası yönetiminde olmanın tek şartı, Cumhurbaşkanı’na sadakat mi olacaktır” diyen Paylan, “‘Bankaların bankası’ olan Merkez Bankası, tecrübesiz kişilerce nasıl yönetilecektir? Merkez Bankası yönetimine de bir güreşçiyi mi atayacaksınız” sorularını yöneltti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Doğan Taşdelen toprağa verildi

SONRAKİ HABER

CHP'li Bülbül: JES’lere kredi veren kurumdan objektif rapor çıkmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...