13 Temmuz 2020 10:54

Doğan Taşdelen toprağa verildi

Hayatını kaybeden eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, siyasi parti liderleri ve çalışma arkadaşlarının katıldığı törenle toprağa verildi.

Fotoğraf: Harun Özalp/DHA

Paylaş

Hayatını kaybeden Çankaya Belediye eski Başkanı Doğan Taşdelen, Ankara’da toprağa verildi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın da aralarında bulunduğu siyasiler ve çalışma arkadaşları katıldı.

71 yaşındayken Bodrum’da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Doğan Taşdelen, 1988-1999 yıllarında Çankaya Belediyesi Başkanlığı yapmıştı. Taşdelen, DSP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının yanı sıra, Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde Başbakanlık Müşavirliği görevinde bulunmuştu.

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevinde düzenlenen cenaze törenine katılan milletvekilleri, belediye başkanları, çalışma arkadaşları Taşdelen’in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Taziyeleri eşi İlksen Taşdelen ile oğlu Çankara Belediye Başkanı Alper Taşdelen kabul etti.

Törene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Orhan Sarıbal, Ahmet Akın’ın yanı sıra eski milletvekilleri Eren Erdem, Aylin Nazlıaka da katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener de Taşdelen ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Belediyedeki törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, babasına “Belediyene hoşgeldin” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “O sadece benim babam değildi, hepinizin babasıydı. Ben sadece babamı değil önderimi kaybettim. Onun çizdiği yoldan azimle yürümeye devam edeceğim. En büyük eseri Çankaya Belediyesiydi, sosyal demokrat belediyeciliğin örneğini verdi.”

Taşdelen’in cenazesi Kocatepe Cami’nde kılınan öğle namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş'ten kıdem tazminatı tepkisi: Hükümet ısrarını sürdürürse genel greve gideriz

SONRAKİ HABER

Garo Paylan: Merkez Bankasına da güreşçi mi atayacaksınız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...