13 Temmuz 2020 04:38
Son Güncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2020 14:39

Artvin'de meydana gelen selde 4 kişi yaşamını yitirdi

Artvin'in Yusufeli ilçesinde şiddetli yağışa bağlı meydana gelen sel ve heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısı 4 oldu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, sel sularına kapılarak kaybolan 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

İlçede akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağışın etkisini artırması üzerine Yusufeli Barajı şantiyesinin bulunduğu alanda heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan kaya ve toprak kütleleri Artvin-Erzurum kara yolunu kapattı. Yağmur sularının yol açtığı taşkınlar baraj şantiyesine zarar verirken, kara yolundaki 2 tünelin giriş ve çıkışları toprak ve kaya parçalarıyla kapandı.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, ilk yaptığı açıklamada Yusufeli ilçesindeki sel ve heyelan sırasında bir kişinin suya kapıldığını belirterek "Vatandaşlar tarafından yaralı kurtarıldı, hastaneye götürüldü." dedi. Ancak, sel sularına kapılarak yaralanan kişi, kaldırıldığı Yusufeli Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Sel sularına kapılan ve içinde aynı aileden 3 kişinin bulunduğu otomobile ulaşan kurtarma ekipleri, araçta bulunan 3 kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Şantiyede çok ciddi boyutta hasar olduğuna dikkati çeken Vali Doruk, "Birçok araç çamur altında kalmış. Baraj inşaatımızın çalışmasına mani bir durum yok, o bölgede bir sıkıntımız yok. Fakat önemli bir boyutta maddi hasar oluşmuş, özellikle ofis, yatakhane bölgesinde. Tabii tahliyeler yapıldı, buradan başka bir bölgeye alındı işçilerimiz" ifadesini kullandı.

"ŞANTİYENİN KURULDUĞU YER ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARDI"

Artvin’de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı çevresel etkileri açısından Çoruh Vadisi projelerinin en zararlısı olduğu uyarılarına rağmen yapımına başlandı. Bir ilçe merkezi ve onlarca köyün tümüyle sular altında kalacağı baraj şantiyesinde 2017 yılında bir işçi ölmüştü. Yusufeli’de yaşayan daha önce Karadeniz İsyandadır Platformunda yer alan Esnaf Ayhan Saraç, şantiyenin yanlış yerde kurulduğunu söyledi. Saraç şunları söyledi: “Limak tarafından işletilen şantiye masraftan kurtulmak için vadide kuruldu. Çünkü orası eski yerleşim yeri. Oraya işçileri yerleştirdiler. Orası sele ve heyelana açık bir alan. Şantiye başka bir yere kurulsaydı belki de işçiler ölmezdi.”

ARTVİN-ERZURUM KARA YOLUNUN AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Artvin'de meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle tamamen kapanan tünel.Dün akşam meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle kapanan Artvin-Erzurum kara yolundaki çalışmalar ise sürdürülüyor. AA'nın verdiği bilgiye göre, Su Kavuşumu-1 tüneli toprak ve kaya parçaları nedeniyle tamamen kapandı. Bölgeye yönlendirilen Karayollarına ait yaklaşık 15 iş makinesi ve 30 personel, tünel önünde biriken taş ve kaya parçalarını temizlemek için çalışma başlattı. Heyelanın getirdiği taş ve kayalar kamyonlara yüklenerek bölgeden taşınıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyadin Belediyesi Eş Başkanı Betül Yaşar gözaltına alındı, yerine kayyum atandı

SONRAKİ HABER

Bask ve Galisya'daki yerel seçimlerin kaybedeni Podemos oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...