14 Temmuz 2020 15:09
Son Güncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2020 15:10

Van Gölü'nde batan mülteci teknesinde 33 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Van Gölü'nde 27 Haziran'da 60'a yakın mülteciyi taşırken batan teknede yaşamını yitirenlerden 1'ine daha ulaşıldı. Cansız bedeni bulunan kişi sayısı 33 oldu.

Fotoğraf: Emre Ilıkan/AA

Paylaş

Van Gölü'nde mültecileri taşıyan ve Çarpanak Adası açıklarında batan teknedeki cansız bedenlerin çıkarılması için yürütülen çalışmalara bugün de devam edildi. Kaybolan 1 kişinin daha cesedi bulundu ve cansız bedenine ulaşılan kişi sayısı 33'e yükseldi.

Van'ın Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nden açılan ve bir daha haber alınamayan tekne ile içindeki kişilerin cansız bedenlerinin çıkarılması için ekipler çalışmalarını bugün de sürdürdü. Dün 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmasıyla 32'e yükselen resmi ölü sayısı bugün 33 oldu.

Van Gölü'nden her gün mülteci cesetleri çıkarılırken bu katliam boyutuna varan olayla ilgili sorumlular sessizliğini koruyor.

NE OLMUŞTU?

Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nde 27 Haziran'da tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı, güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

İhbar üzerine yürütülen arama çalışmalarında tekne Çarpanak Adası açıklarında 106,5 metre derinlikte bulunmuş ve olayla ilgili 5 kişi tutuklanmıştı.

Vaka, mültecilerin canlarına mâl olan insan kaçakçılığının Van boyutunu gözler önüne sermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyeleri maaş günlerinde ödenecek

SONRAKİ HABER

Birçok öğrencinin burs ve kredi ödemeleri yapılmadı, KYK'den açıklama geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa