14 Nisan 2011 11:06

Kopyaya da, şifreye de, yandaşlığa da yetti gari

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde öğrenciler YGS’deki şifreleme skandalını protesto etti. Çok kısa bir zamanda adeta “kulaktan kulağa” yöntemiyle eylem örgütleyen öğrenciler basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi.Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden öğr

Kopyaya da, şifreye de, yandaşlığa da yetti gari
Paylaş

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde öğrenciler YGS’deki şifreleme skandalını protesto etti. Çok kısa bir zamanda adeta “kulaktan kulağa” yöntemiyle eylem örgütleyen öğrenciler basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden öğrencilerin de destek verdiği eylemde öğrenciler önce İstasyon Meydanı’nda bir araya geldiler. Daha sonra Nazilli’nin en kalabalık noktası olan Uzun Çarşı’dan Belediye Meydanı’na kadar ıslıklarla ve alkışlarla yürüyün yaklaşık 200 kişi sık sık “AKP uşağı Ali Demir istifa” ve “ÖSYM şifreni al başına çal “sloganları attı. Yürüyüş sırasında esnaf ve oradan geçen halk da alkışlarla öğrencilere destek verdi.

Belediye Meydanı’nda öğrenciler adına basın açıklamasını yapan Cihat Parıltı ÖSYM Başkanının birçok soruyu cevapsız bıraktığını ve öğrencilerin ikna olmasını istediğini belirterek “Biz artık sınavların güvenilirliğine inanmıyoruz. Çünkü artık insanları birbirleriyle yarıştıran bu sistem çürümüştür ve kokusu ülkenin dört bir yanını sarmıştır” dedi. Nazilli Emek Gençliğinin ve Eğitim Sen Nazilli Temsilciliğinin de destek verdiği eylemde “Kopyaya da, Şifreye de, Yandaşlığa da Yetti Gari!” dövizi dikkat çekti.  Eylemde, son yaşananların sınavların kaldırılmasını isteyenlerin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Parıltı “Biz biliyoruz ki bu işin altında 16 milyar TL’yi bulan dershane sistemi ve bunu hem ideolojik hem de maddi olarak kullanmak isteyen cemaatler ve AKP vardır. Bu anlamda mesele artık sınav sisteminin kaldırılması gerekliliğini dahi aşmış; parasız-bilimsel-laik eğitim gerekliliğine dayanmıştır” dedi. (Nazilli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde YGS skandalı

SONRAKİ HABER

'Devlet kadın cinayetleri sorununda milim yol katetmedi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...