10 Temmuz 2020 08:19

Dezenfektan üretimi sırasındaki patlamada yaralanan öğretmen hayatını kaybetti

Mersin’de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi laboratuvarında dezenfektan üretimi sırasında yaşanan patlamada yaralanan öğretmen Ramazan Şahin hayatını kaybetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mersin'de lisede dezenfektan üretimi sırasında yaşanan patlamada yaralanan kimya öğretmeni yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre, merkez Toroslar ilçesindeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki patlamanın ardından Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Ramazan Şahin, 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Şahin'in cenazesinin, Tarsus ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

EĞİTİM SEN: SORUMLULUĞU OLANLAR AÇIĞA ÇIKARILMALIDIR

Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri İsmail Sağdıç yaşanan olayla ilişkin şunları aktardı:

"Bu patlamadan sadece bir gün öncede Sakarya Hendek’ te bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 işçi hayatını kaybetmişti. O olayda yaşanan iş güvenliği sorunları, alınmayan önlemler ve bunların sorumluları ile ilgili tartışmalar tüm sıcaklığını koruyor.  Mersin’de yaşanan olayda iş güvenliği ve alınmayan önlemlerin artık okullarda da yaşandığının ortaya çıkmasıdır.  Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki iş güvenliği sorunu ve alınması gereken önlemlerle ilgili sorumluluğunu, şekli olarak verilen hizmet içi eğitim ve bireysel imzalatılan taahhütnamelerle maalesef eğitim emekçilerine yüklemiştir. Bildiğim kadarıyla Mersin Valiliği olayla ilgil bir soruşturma başlatmıştır. Bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Olaya artık savcılar el koymalı ve iş müfettişleri de görevlendirilmelidir. Yaz tatilini çalışarak geçirmek zorunda olan öğretmenlerin yaşamına ve yaralanmasına neden olan olayla ilgili bütünlüklü bir soruşturma yürütülmeli ve her detay açığa çıkarılmalıdır. Alalacele kurulduğu belli olan dezenfekten üretimi yapılan atölyedeki iş güvenliği önlemlerinin olup olmadığı, böylesine bir patlama sonrasında oluşabilecek yangın söndürme tertibatının olup olmadığı, yaralılara müdahale için sağlık görevlisi ve ekipmanlarının olup olmadığı vb. yönlerden araştırma yapılmalı olayda sorumluluğu olanlar açığa çıkarılmalıdır. Ayrıca şu an üretim yapılan ya da yapılmayan bütün okullarda iş güvenliği ve sağlık önlemleri alınmalıdır. Şunun bir kez daha vurgulanması gerekir ki bu olayın bir takdir- i ilahi gibi algılanması ve algılatılmasına izin vermeyeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Atatürk Endüstri Meslek Lisesinin pandemi nedeniyle bir süre önce kurulan dezenfektan üretim atölyesinde 4 Temmuz'da patlama yaşandı. O sırada atölyede çalışan kimya öğretmenlerinden Ramazan Şahin ile Hasan Satırlı yaralanmıştı. Şahin 6 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesi veriyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD’li ilaç şirketinin Sağlık Bakanlığında rüşvet dağıttığı iddiaları Meclis gündemin

SONRAKİ HABER

Gazi'de otomobildeki iki genci öldüren polislerin 22,5 yıla kadar hapisleri istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...