11 Temmuz 2020 00:07

Ford İşçisi: Ne hakla işçinin yanında olanlara saldırırsınız?

"İşçinin düşmanı kim, dostu kim ortada. Nerede adam satma varsa, işçi üzerinden geçinme varsa siz oradasınız."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ford Otosan İşçisi
Kocaeli

Emek Partisi, Kalibre Boru fabrikasında kıdem tazminatı gaspına karşı işçiyi bilgilendirmek adına bildiri dağıtırken üyesi olduğumuz Türk Metal Sendikasının temsilcileri işçileri kışkırtıp bildiri dağıtılmasına engel oluyor. Emek Partisi de “Tazminatların gasbedilmesine karşı siz Türk Metal olarak da karşı olduğunuzu söylüyorsunuz aynı amaç uğruna mücadele edilirken siz ne diye bildiri dağıtılmasına karşı çıkıyorsunuz ve karşınızdakilere terörist diye iftira atıyorsunuz? Tazminatların gasbedilmesine engel olmak terörizm midir? Asıl terörizm sizin yaptığınızdır” dedi.

Siz Türk Metal temsilcileri, sizleri temsilci olarak biz işçiler seçmiyoruz, sizler dalkavuklukla oralara gelmiyor musunuz? Bizim hakkımızı siz koruyamazsınız, siz efendinizin sözünü dinlersiniz. Bizim yanımızda ve bizim haklarımızın esas savunucularına ne hakla saldırma cüreti gösterebilirsiniz? Sizin efendinizin efendileri rahatsız mı oluyor, işçinin bilinçlenmesinden?

Emek Partisi işçilerin her zaman yanında olan partidir, girin internete nerede bir direniş nerede bir iş cinayeti nerede bir hak arayışı varsa oradadır. Sırtını işçilere dayamıştır. Siz yemekten göbeği önünde yürüyen, burnundan kıl aldırmayan, işçisini satanlarsınız. İşçinin düşmanı kim, dostu kim ortada. Nerede adam satma varsa, işçi üzerinden geçinme varsa siz oradasınız. Türk Metal Sendikası tazminatların fona devredilmesine karşı ama lafta. Biz bunu çalıştığımız Ford fabrikasında net olarak görüyoruz. Patron ne isterse onu yapıyorsunuz, tazminatların kaldırılmasını isteyen de patron bilmem farkında mısınız? Siz sadece sosyal medyada şov yapın. Bu yıl yılık izinler öldü, patron istedi diye bu yıl 10 gün izin kullanacağız. Bir yandan da hem salgın var hem de tazminatların gasbı gündemde, siz daha iznimizin hiçe gitmesine engel olamazken tazminatların gasbedilmesini nasıl engelleyeceksiniz? Bırakın da Emek Partisi’nin etrafında toplanıp onlarla bu işi çözelim.

ÖNCEKİ HABER

Ford İşçisi: Sendikacıları beklersek kıdemi kaşla göz arasında kaybederiz

SONRAKİ HABER

81 ilin atık suyunda koronavirüs incelemesinin ilk sonuçları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...