09 Temmuz 2020 16:31

Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği, kıdem tazminatı hakkı için sokağa çıktı

Türk-İş Ege Bölge temsilciliği ve İzmir'de örgütlü sendika şubeleri kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Türk-İş Ege Bölge temsilciliği ve İzmir'de örgütlü sendika şubeleri kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı basın açıklaması yaptı. 
Türk-İş'e bağlı sendikalar ve işçilerin katılımıyla Kıbrıs Şehitler Caddesinde  gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından "Kıdem tazminatıma dokunma" başlıklı bildiriler dağıtıldı. 

"KIDEMİMİZİ KENDİLERİNE KAYNAK YAPMAKTAN VAZGEÇSİNLER"

Açıklamada konuşan Teksif İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy "Cumhurbaşkanı eğer işçileri düşündüğünü ifade ediyorsa, haklarımızı iyileştirmeye, işten atmaları engellemeye, sendikal örgütlülük önündeki engellerin kaldırılmaya, ücretlerimizi arttırmaya yönelik adımlar atsın. Örgütlü bulunduğumuz işyerlerindeki işçiler kıdem tazminatının fona devredilmesini istemiyor. İşçilerin böyle bir talebi varmış gibi gündemler yaratarak kendilerine kullanacakları bir kaynak yaratmaktan bir an önce vazgeçsinler" dedi. 
Aksoy, işçilerin ve Türk-İş'in kıdem tazminatının gasp edilmek istenmesine karşı iş yerlerinden başlayan mücadelesini sokaklara yayacağını belirtti.

"KIDEM TAZMİNATI SON KALEMİZ

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ise "Farklı zamanlarda farklı isimlerle işçilerin alın teri olan kıdem tazminatına göz dikiyorlar. Bu gün yine tamamlayıcı emeklilik sistemi ile kıdem tazminatımızı gasp etmeye çalışıyorlar. Artık işçinin kaybedecek bir şeyi kalmadı. Kıdem tazminatı bizim son kalemiz ve asla elimizden almalarına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL) 

Reklam