09 Temmuz 2020 12:03

Hrant Dink cinayeti davası ertelendi

76 sanığın yargılandığı Hrant Dink cinayeti davasında yine tanık ifadeleri dinlendi. Dava ileri bir tarihe ertelendi. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davanın duruşması Çağlayan’daki İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde üçüncü gününde de devam etti.

Eski Savcı Zekeriya Öz, Fethullah Gülen, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile gazetecilerin de aralarında bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davada yine tanık ifadeleri dinlendi. Dava ileri bir tarihe ertelendi. 

Duruşmada, müdahil Dink ailesini de avukatları temsil etti. Duruşma, daha önce alınan ara kararlar doğrultusunda tanık olarak dinlenilmesine karar verilen bazı kişilerin beyanlarının alınması ile devam etti.

DÜNKÜ DURUŞMADA NE OLDU?

Dünkü duruşmada Dönemin İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Ünal Karaosmanoğlu ve Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Aycan Oktaylar tanık olarak dinlendi. İki tanık da Dink’e yönelik eylem yapılacağı yönünde istihbarat gelmediğini söyledi.

Eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Ünal Karaosmanoğlu, cinayetten önce Trabzon İl Jandarma Komutanlığından kendilerine bir bilgi gelmediğini anlattı. Olay günü Kocaeli’de bir programda olduğunu, öğrenince İstanbul’a gelerek valiliğe gittiğini belirten Karaosmanoğlu, “Şüpheli şahsın fotoğrafını gösterdiler. Kimliğini belirlemek için şahsın fotoğrafının basınla paylaşılmasını ben söyledim” dedi.

DİNK İÇİN "TÜRK VATANDAŞI" TANIMI

Dink’in öldürülmesinin ülkeye zarar verdiğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Ülkem itibar kaybetti. Türk vatandaşı bir gazetecinin öldürülmesini kınıyorum, kabul edilemez. Dink ile ilgili ben ve istihbarat Dink’in kim olduğunu, ne olduğunu öldürülmesinden sonra gazetelerden öğrendik. Etnik, dinsel ayrım yapmadan görevimizi yaptık” şeklinde beyanda bulundu.

"OLAYI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM"

Dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü olan tanık Aycan Oktaylar ise, “Olayla ilgili kesinlikle herhangi bir istihbari bilgi gelmedi. Olayı televizyondan öğrendik. Kamuoyunda infial yarattığı için maktulün kim olduğu konusunda bir takım telefon görüşmeleri yaptık. Olaydan önce en ufak bir istihbarat gelmedi. Zaman zaman bilgi almak için emniyetle irtibata geçtik” iddialarında bulundu. (MEDYA SERVİSİ)

{{408905}}

ÖNCEKİ HABER

Şikagolu öğretmenlerin ırkçılığa karşı ‘polissiz okullar’ mücadelesi

SONRAKİ HABER

Maden Mühendisleri Odası: Patlayıcılar belediye kamyonuyla taşınamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...