09 Temmuz 2020 06:34

Gülistan Doku’nun ablası: Madem suda neden arama çalışmaları durduruldu?

Dersim'de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, arama çalışmalarının durdurulmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Yusuf AKIN
Dersim

Dersim’de 187 gündür kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun (21) ablası Aygül Doku kardeşi için yapılan arama çalışmalarının durdurulmasına dair Evrensel’e konuştu. Doku, “Kızı ve kardeşi olan bütün kadınların Gülistan’ın sesi olmalarını istiyorum.” dedi.   

BUNUN İZAHI NE?

Başsavcıyla görüştüğünü, Başsavcının Gülistan’ın büyük ihtimalle hala suda olduğunu kendisine söylediğini belirten abla Doku, “Gülistan büyük ihtimalle hala suda ise neden Gülistan’ı arama çalışmaları durduruldu. Başsavcıyla konuştuğumuzda arama çalışmalarını İçişleri Bakanlığının durduğunu söyledi. Ben bunun izahını anlamış durumda değilim. Gülistan intihar etti suyun altında deniliyordu ve Gülistan bu halde suyun altında bırakıldı. Arama çalışmaları durdurulduysa Gülistan burada değil mi, eğer öyleyse neden biz 186 gündür her gün buraya geliyoruz. Ben şunu istiyorum evinde kardeşi kızı olan bütün kadınlara sesleniyorum; başka kimsenin benim durumuma düşmemesi için bugün Gülistan’ın sesi olmalarını istiyorum.” dedi.

REKTÖR GÜLİSTAN’A SAHİP ÇIKMIYOR

Bu sessizlikte kardeşinin kaybolmasını istemediğini söyleyen Aygül Doku, “Gülistan bugün bir bürokratın kızı da olabilirdi eğer öyle olsaydı bu şekilde bir sessizlik olur muydu? Üniversitenin Gülistan’ın en son görüldüğü köprüyü gören bir görüntüsü var ve 7 aydır henüz çözümlenmedi. O görüntü çıksa ortaya en azından kardeşim burada intihar mı etti kaçırıldı mı öldürüldü mü onu anlardık. Çok üzüldüğüm bir noktaya da değinmek istiyorum Ceren Özdemir öldürüldüğünde Ordu Üniversitesi ayağa kalkmıştı hatta üniversite rektörü Ceren’in o zaman sesi olmuştu, ismi kütüphanelere verildi, Neden Munzur Üniversitesi rektörü sessiz ve öğrencisine sahip çıkmıyor. Biz Gülistan’ı üniversiteye ve kurumlarına emanet etmiştik, Gülistan artık onların da kızı olmuştu. Ben Munzur Üniversitesi’nin ve rektörünün Gülistan’a sahip çıkmasını istiyorum.” dedi.

KARDEŞİM BULUNANA KADAR DERSİM’DEYİZ

Kimsenin kendisinden evde oturup kardeşini unutup beklemesini istememesini dile getiren Doku, “Ben ve ailem kardeşim bulunana kadar bu işin hep peşinde olacağız. Bundan sonra aile olarak Dersim’e taşınacağız, biz kızımızın bu belirsizlikte yok olmasına izin vermeyeceğiz. İlk etapta işimiz Cumhurbaşkanıyla görüşmek olacak, daha sonra meclise gitmek olacak. Biz bu olayı burada bırakmayacağız ve bu dosyada Gülistan’ın akıbetinden sorumlu olan bütün şüphelilerin yargılanması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.       

ÖNCEKİ HABER

CHP'li İrfan Kaplan: Gaziantep’te virüs yayılma hızı kontrolden çıkmış durumda

SONRAKİ HABER

EMEP: Kocaelispor üzerinden yarışı bırakın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...