08 Temmuz 2020 21:54

Bahçeli, Demirtaş'a "terörist", barolara "densiz" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Selahattin Demirtaş'a "terörist", çoklu baro teklifine karşı yapılan eylemlere "Demokratik bir hak değil, densiz bir zorlama" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm teşkilatlarına gönderdiği genelgede, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için "Cumhuriyet tarihinin en muteber yönetim reformu" dedi ve bunu "Türk milletinin başarısı" olarak niteledi. Bahçeli ayrıca Selahattin Demirtaş'a "terörist", çoklu baro teklifine karşı yapılan eylemlere "Demokratik bir hak değil, densiz bir zorlama" dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A "TERÖRİST" DEDİ

Genelgede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinden yana olan bütün güçlerin birlikte hareket etmesi lazım" sözlerini hatırlatan Bahçeli, "CHP Genel Başkanı'nın sözleriyle bölücülere ve terör sevicilere yeşil ışık yakıp kucak açması akıl tutulması olduğu kadar hezeyandan hezeyana seyrüsefer yapan bir siyasetçi köhneliğidir" ifadelerini sarf etti.

Selahattin Demirtaş için "terörist" diyen Bahçeli, "Söz ve eylemleriyle kuşkuya yer bırakmayacak düzeyde PKK'nın emellerine hizmet ettiği tevsik ve tescil edilmiş bu teröristin cezaevinde bulunması demokrasi adabının bir gereği, adalet ve hukuk ölçülerinin bir gerçeğidir" iddialarını öne sürdü.

Bahçeli bu konudaki suçlama dolu beyanlarını şöyle sürdürdü:

"Terörist Demirtaş'ın tutukluluğunu adalet ve demokrasinin yokluğuna bağlayan Kılıçdaroğlu, bu izansız üslubu kanalıyla PKK'nın gölgesine sığınmıştır. Aziz Atatürk'ün kemiklerini sızlatan bu şahsın devirdiği çamlar haddi ve hududu çoktan aşmıştır. Yeni CHP'yi HDP'yle güncelleyen, geçmişe format atıp Mustafa Kemal'in mirasını hiç eden, bununla da kalmayıp Kandil'e ve Pensilvanya'ya mahkûm ve meftun hale getiren Kılıçdaroğlu hem partisine hem de Türkiye'ye kurulan vahim, hatta vandal bir kumpasın ana aktörü haline gelmiştir."

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'NE ÖVGÜ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne de övgüler dizen Bahçeli, "Türkiye tam iki yıl önce resmen uygulamaya geçen, Cumhuriyet tarihinin en muteber yönetim reformu olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin refakat ve imkanlarıyla kutlu bir geleceği kucaklayacaktır. CHP'nin abesle matuf itirazları, İP'in uçuk kaçık güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisi yürüyen kervana çomak sokmaktan, yükselen ülke değerine kast etme girişiminden öte bir anlam taşımamaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için "Türk milletinin başarısıdır" diyen Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle yönetim hayatımıza nüfuz eden kakafoni bitmiş, birbiriyle çatışıp çelişen çok seslilik sonlanmıştır. Yasama, yürütme, yargı arasındaki kategorik güç ayrımları bu üç erkin birbirini tekzip etmesine dayalı değil; devlet ve millet lehine ahenk, uyum ve işbirliği halinde çalışmaya kaynak teşkil etmiştir" iddialarını öne sürdü.

"GENEL SEÇİM 2023 HAZİRAN AYINDA YAPILACAKTIR"

Erken seçim tartışmalarına da değinen Bahçeli, "28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. Çalı dibi yoklayan, kıyıda köşede el ovuşturan, olmadı niyet okuyuculuğuyla komik durumlara düşen Kılıçdaroğlu tezvirat üretimine, tefrika servisine değil Türkiye'nin iç ve dış sorunlarına kafa yormalıdır" dedi.

BAROLARIN PROTESTOLARI İÇİN "DENSİZ BİR ZORLAMA" DEDİ

AKP ile birlikte Meclise getirdikleri ve tepkiyle karşılanan "çoklu baro" teklifine karşı avukatların düzenledikleri protesto eylemleri için de "Densiz bir zorlama" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Saltanatları tartışmaya açılan bazı baroların CHP takviyeli protestoları demokratik bir hak değil, densiz bir zorlamadır. Konuşmaya uzak, uzlaşmaya mesafeli, müzakere ve görüşmeden bihaber bu baroların ülkemizi huzursuzluk girdabına çekme gayretleri duvara toslamıştır. TBMM Adalet Komisyonu yaklaşık 4 gün süren ve 52 saati bulan toplantılarla mezkur kanun teklifini kabul etmiş, söz sırası Genel Kurul'a gelmiştir. Sahte demokrasi çağrısı yapanlar, demokrasi kültürünü en çok budayan, benim olsun da ne olursa olsun anlayışıyla dar ve kaymak bir kadro kurarak barolara çöreklenenlerdir."

SOSYAL MEDYA TALİMATI

Genelgede ayrıca sosyal medya kullanımına dair "Milliyetçi Hareket Partisi'nin sosyal medya konusundaki görüşü açıktır, berraktır. Mecburi bir hal alan sosyal medya yasası çıkasıya kadar tavrımızda da bir değişiklik olmayacaktır. Yine de sosyal medyada yapılan saldırılar takip edilecek, eninde sonunda muhataplarından hukuk önünde hesap sorulacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi sosyal medyada kurulmamış, buraya da teslim edilmeyecektir" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şiddetli yağışın etkisiyle sel ve heyelan meydana geldi, tarım alanları zarar gördü

SONRAKİ HABER

AKP'li Mustafa Şentop'un TBMM Başkanı seçilmesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...