14 Nisan 2011 11:05

Başbakan yargıyı etkiliyor

Başbakan Erdoğan’ın, öğrenci eylemlerini ‘provokatif eylemler’ olarak nitelendirmesine öğrenciler tepkili. “Asıl tatmin olması gereken 1 milyon 700 bin öğrenci ve onların aileleridir” diyen öğrenciler, Başbakanın yargıyı da etkilemeye çalıştığının altını çizdiler.İstanbul Şişli ÖTK Başkanı İmra

Başbakan yargıyı etkiliyor
Paylaş

Başbakan Erdoğan’ın, öğrenci eylemlerini ‘provokatif eylemler’ olarak nitelendirmesine öğrenciler tepkili. “Asıl tatmin olması gereken 1 milyon 700 bin öğrenci ve onların aileleridir” diyen öğrenciler, Başbakanın yargıyı da etkilemeye çalıştığının altını çizdiler.

İstanbul Şişli ÖTK Başkanı İmran Kurt, tatmin olanların arasına Başbakanın da eklendiğini, bunun kendilerini hiç şaşırtmadığını söyledi. ÖSYM Başkanı Ali Demir’in ne söylediğinin farkında olmadığını belirten Kurt, “ÖSYM Başkanının böyle bir açıklamasına neye göre tatmin oluyor. Bunu biz de anlamıyoruz. Alanlara çıkan öğrenciler, kendi hak ve talepleri için alanlarda ki yerlerini alıyorlar. Kendi taleplerine sahip çıkan öğrencilerin eylemlerini  provokatif olarak nitelendiren Başbakan, kendi provokatörlüğünü ortaya çıkartmıştır. Liseliler taleplerine ulaşana kadar alanlardaki yerlerini almaya devam edecekleridir” dedi.

Lise Öğrencisi Berkin Dereli, hükümetin bu skandalı örtbas etmeye çalıştığını, bu nedenle de öğrenci eylemlerini karaladığını vurguladı.

Başbakanın açıklamalarının, Cumhurbaşkanının açıklamalarıyla aynı olduğunu söyleyen Dershane Öğrencisi Reyhan Hansu, “Önemli olan 1 milyon 700 bin öğrencinin tatmin olmasıdır” diyerek “Ankara’da cuma günkü eylemlere katılacağız” dedi.

Başbakanın açıklamasının, şifreleme skandalının ortaya çıkması ve sorumlularının bulunmasına engel olduğunu söyleyen Lise Öğrencisi Sinem Uğurlu, “Liselerde idareciler okullarda derslere girerek eylemlere katılacak öğrencileri tehdit ediyor. Asıl provokasyon budur” diye konuştu.

Haksızlığa uğradıkları bir konuda sokağa çıkmanın demokratik bir hak olduğunu söyleyen Lise Öğrencisi Ceren Aslan ise şunları söyledi: “Başbakanın bunu yanlış yorumlaması bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü Başbakanın demokrasi  anlayışı türbandan ibarettir. Toleransı sadece kendi yandaşlarına tanımaktadır. Haklı davamızı kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalışıyor. Bir Başbakan olarak hâlâ devam eden bir soruşturma hakkında bu kadar kesin ve maniple edici konuşması zaten yanlılığını ortaya sermektedir. Bu açıklama da diğerleri gibi yapılan emek hırsızlığının üzerini örtme çabalarından biridir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da skandala karşı imza kampanyası

SONRAKİ HABER

Cezaevinde YGS skandalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...