08 Temmuz 2020 12:37

Prof. Dr. Raşit Tükel: Pandemi süreci bireylerin sorumluluğuna bırakılmış

Pandeminin sorumluluğunun bireylere bırakılmasını eleştiren Prof. Dr. Raşit Tükel, "Kişisel koruyucu önlemlere uyulması tavsiyeleri eşliğinde salgınla mücadele ediyoruz" dedi.

Fotoğraf: Türk Tabipleri Birliği

Paylaş

Türkiye’de "normalleşme" sürecinin ardından artan vaka sayıları bir türlü düşürülemiyor. Vaka artışının yanı sıra yoğun bakımda yatan ve entübe hasta sayısında da artış var. Uzmanlar virüsün etkisi azalmasa da pandeminin sorumluluğunun bireylere bırakılmasını eleştirdi.

Türkiye’nin koronavirüs tablosunu sosyal medya hesabından değerlendiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, doğrulanmış vaka sayısının 12 Haziran’dan bu yana 1000’in üzerinde olduğuna dikkat çekti. Yoğun bakımdaki hasta sayısının ise 10 Haziran’da 631 iken, o tarihten bu yana her gün bir önceki güne göre artarak 1153’e ulaştığı duruma işaret eden Tükel “Hiçbir şey çok önceden programlanmış ‘Normalleşme’ sürecini yolundan milim oynatamıyor. Kişisel koruyucu önlemlere uyulması tavsiyeleri eşliğinde salgınla mücadele ediyoruz. Sorumluluk da hasta olanın kendisinde bu durumda. Bireylerin sorumluluğuna bırakılmış pandemi süreci!” ifadelerini kullandı.

VİRÜSÜN ETKİSİ AZALMIYOR

Dresden Üniversitesinden Doç. Dr. Çağhan Kızıl ise salgın ne kadar uzun sürerse ve günlük vaka sayıları yüksek olursa o kadar çok insanın yaşamını kaybedeceğini belirterek “Ölüm oranının düşük ya da azalıyor olması faturanın ağırlığını ve gelecekteki riskleri ortaya koyarken bizi yanıltmamalı. Kovid-19 için vaka ölüm oranları gittikçe düşüyor. Ancak bu, virüsün etkisinin azaldığı anlamına gelmiyor. Oranlardaki düşüş, testlerin artmasına, hastalığı hafif geçiren ya da asemptomatik daha fazla kişinin bulunabildiğine ve belli bölgelerde azalan vaka sayılarına işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Çakırözer: Engellilerin ücretsiz ulaşım hakkını derhal iade edin

SONRAKİ HABER

Finlandiya’da temizlik işçilerine köle muamalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...