08 Temmuz 2020 09:26

İzmir'de 276 göçmeni taşırken yakalanan geminin batma tehlikesi varmış

İzmir’de 276 göçmeni Yunanistan’a götürmeye çalışırken yakalanan geminin motor bölümünün su aldığı ortaya çıktı. Facianın eşiğinden dönüldü.

Fotoğraf: Davut Can / DHA

Reklam

İzmir Narlıdere’de bir gemide hava almayan kapalı ambar bölümünde bulunan 276 mülteci ve insan kaçakçılığı yapan 8 kişinin kullanacağı tankerin, motor bölümünün su aldığı ortaya çıktı. Yola çıkılması durumunda tankerin, kısa sürede batmasının muhtemel olduğu belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Narlıdere'nin Sahilevleri açıklarında göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleriyle tankere önceki gece baskın yapıldı. Yapılan aramalarda, Yunanistan'a geçmeye çalışan 276 göçmen bulundu.

İnsan kaçakçılığı yapan 8 kişi de gözaltına alındı. Göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VİRÜSE KARŞI DEZENFEKTAN KOYMUŞLAR

Göçmenlerin bulunduğu tankerin çeşitli bölümlerine, koronavirüse karşı dezenfektan ve cerrahi maske bırakıldığı, su ve meyve suyu depolandığı görüldü. Göçmenlerin, sağlıksız odalarda kapalı kaldıkları ve herhangi bir olumsuzluk durumunda içeriden çıkmalarının mümkün olmadığı belirlendi. İnsan kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alınıp, emniyete götürülen şüphelilerin, geçiş için 2 bin ile 5 bin dolar arasında değişen ücretler aldıkları öğrenildi.

MOTOR BÖLÜMÜNÜN SU ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Göçmenler ve insan kaçakçılarının yakalandığı tankerin, 20 gün önce Narlıdere Balıkçı Barınağı yakılarındaki tamir atölyesine onarım bahanesiyle yanaştırıldığı ve burada bekletildiği öğrenildi. Polis ekiplerinin kıyıya yanaştığı andan itibaren teknik ve fiziki takibe aldığı tankerin motor bölümünün su aldığı ve yola çıkılması durumunda kısa sürede batmasının muhtemel olduğu ve facianın eşiğinden dönüldüğü belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Reklam